Succesvolle controle bij coladisco

Sint Anthonis, 26-11-2006

De politie heeft zaterdagavond in samenwerking met de uitbater van de horecagelegenheid op de Brink in Sint Anthonis een speciale alcoholcontrole gehouden. Die avond was er een coladisco georganiseerd voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. Omdat het fenomeen indrinken ook bij deze groep steeds meer toeneemt besloten de politie en de uitbater een preventieve controle te houden. Dit om de veiligheid in de horecagelegenheid en de omgeving te waarborgen.

Bij de ingang werden de jongeren gecontroleerd op alcohol gebruik. Wanneer iemand weigerde mee te werken of wanneer bleek dat er inderdaad alcohol genuttigd was, mocht men de horecagelegenheid niet binnen. In totaal zijn er 530 blaastesten afgenomen. Acht jongeren werden betrapt op alcoholgebruik. Hun ouders zijn gebeld om de jongeren op te halen. Het alcoholgebruik varieerde van één flesje bier tot enkele glazen rum.
Die avond werd in de omgeving van Sint Anthonis negenmaal bekeurd voor een te hoge snelheid, éénmaal voor openbaar dronkenschap, éénmaal voor wildplassen en vijfmaal voor niet voeren van fietsverlichting.