Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (25 en 26 nov)

TILBURG, 26 november 2006

Betrapt op rijden onder invloed

TILBURG - Vrijdagavond 24 november heeft de politie op de Dalfsenlaan in Tilburg een 34-jarige inwoner van Tilburg aangehouden wegens het negeren van een stopteken en het rijden onder invloed. De 34-jarige bestuurder viel op omdat hij op de Burgemeester van Voorst tot Voorstweg de controle over zijn voertuig verloor en uit de bocht vloog. Na een alcoholtest op het politiebureau bleek dat de man teveel gedronken had. De bestuurder kreeg een rijverbod van 5 uur en tegen de man zal procesverbaal worden opgemaakt.

TILBURG - Op vrijdagavond is op de Ringbaan Zuid een 24-jarige Tilburgse automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed. Na een alcoholtest op het politiebureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 405 ug/l en omdat de man een beginnend bestuurder bleek moest hij meteen zijn rijbewijs inleveren.

MOERGESTEL Zaterdagmorgen 25 november heeft de politie kort voor 02.00 uur een 26-jarige vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens het verhoor bleek dat de vrouw zich een groot gedeelte van de autorit niet neer kon herinneren. De vrouw was onder andere tijdens haar rit via de afrit de snelweg op gereden. En uit het verhoor bleek ook dat ze met een glas wijn in haar hand de auto bestuurde. Na de blaastest op het politiebureau bleek dat de vrouw te veel alcohol had gedronken. Ze blies bij de ademanalyse 625 ug/l. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en heeft een rijverbod van 7 uur gekregen. Zij kan een procesverbaal tegemoet zien.

TILBURG Van zaterdag 25 op zondag 26 november is tussen 20.00 uur en
01.00 uur op een drietal plaatsen binnen het teamgebied van team Tilburg West een alcoholcontrole gehouden.
In totaal is van 340 bestuurders een ademtest afgenomen en dat leidde tot 4 overtreders. Een van hen betrof een beginnend bestuurder. Tegen allen wordt proces verbaal opgemaakt.

TILBURG Zondag 26 november heeft de politie om 01.00 uur een 38-jarige man uit Tilburg op de Baron van Voorst tot Voorstweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 280 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en hij kan een procesverbaal tegemoet zien.

Man door het lint
GOIRLE - Commotie ontstond vrijdagavond 24 november op de Espengaard. Agenten kregen de melding dat daar een man door het lint was gegaan. Ter plaatse gekomen bleek dat daar een 27-jarige zich met een zwaard in de woning had verschanst en vermoedelijk de gaskraan had opengedraaid. Uit voorzorg is de brandweer ter plaatse gevraagd en zijn bewoners van de woningen ernaast uit de woning gehaald. De woning binnenvallen om de man eruit te halen bleek niet nodig, want hij kwam zelf naar buiten. De man is aangehouden, waarbij hij zich flink verzette en is vervolgens voor onderzoek naar het politiebureau gebracht. De man bleek in de woning inderdaad de gaskraan te hebben opengedraaid. Persoonlijke ongelukken deden zich gelukkig niet voor.

Man aangehouden voor vrijheidsberoving
TILBURG Een 22-jarige man uit Tilburg is zaterdagavond in een woning aan het Callandhof aangehouden op verdenking van het feit dat hij in de woning een vrouw tegen haar wil had vastgehouden en had geprobeerd haar aan te randen.
De man is in verzekering gesteld.
Agenten waren naar het adres gestuurd omdat er in de woning hulpgeroep was gehoord. De agenten werden echter niet in de woning binnengelaten. Het bleef in eerste instantie stil, maar nadat ze een man hoorden roepen dat hij de deur niet wilde open maken hebben de agenten de deur opengebroken. Binnen troffen ze een 18-jarige vrouw uit Waalwijk die vertelde dat ze tegen haar wil in de woning was vastgehouden. De man is daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Hennepkwekerij in woning ontmanteld
TILBURG Zaterdagmiddag 25 november ontdekten agenten in een woning aan het Violethof een hennepkwekerij. De agenten moesten voor het uitreiken van een gerechtelijk stuk in de woning zijn en hoorden binnen het geluid van ventilatoren op de eerste verdieping. Nader onderzoek leerde dat in twee kamers op de eerste verdieping hennepplanten werden gekweekt. Ook op zolder troffen de agenten hennepplanten. In totaal 482 planten. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt.
Terwijl de agenten bezig waren met het onderzoek kwam een 36-jarige bewoner van de betreffende verdieping de woning binnen. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor bezit van gestolen auto
TILBURG Zaterdagmiddag is een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat getuigen hem in een gestolen auto hadden zien rijden. De auto was vrijdagavond gestolen en vrienden van de eigenaar zagen de auto zaterdagmiddag rijden. Ze zagen dat de auto geparkeerd werd op de Nijverstraat en dat daaruit de 46-jarige Tilburger stapte. De vrienden hebben de man vervolgens opgewacht en toen hij terug kwam bij de auto hebben ze hem aangesproken en daarna aan de inmiddels gewaarschuwde agenten overgedragen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Lastige stappers aangehouden
TILBURG - Op zaterdagochtend heeft de politie op de Heuvelring een 18-jarige man uit Boxtel aangehouden na een opstootje tussen twee mannen bij een shoarmazaak. Agenten wilden de beide kemphanen van elkaar scheiden, maar de 18-jarige bleef terugkomen en weigerde zich te verwijderen. Hij is daarop aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

In de nacht van zaterdag 25 november op zondag 26 november moest de politie bij verschillende opstootjes in het uitgaansgebied in actie komen. Er zijn daarbij verschillende aanhoudingen verricht. Een 33-jarige en een 21-jarige Tilburger zijn daarbij aangehouden wegens orde verstoring. Een 22-jarige Tilburger en 23-jarige Tilburger zijn beiden aangehouden wegens belediging van ambtenaar in functie. En een 30-jarige man uit Tilburg is aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Een 16-jarige man uit Tilburg is aangehouden wegens het niet voldoen aan een vordering

Vechterbazen aangehouden
TILBURG Een vechtpartij bij een horecazaak aan het Piusplein leidde zaterdag 25 november kort na 01.00 uur tot de aanhouding van 4 mannen. In de zaak was ruzie ontstaan en was een bezoeker met een glas in het gezicht en een bierflesje op het hoofd geslagen. De vier aangehoudenen betreffen een 23-jarige man uit Zoetermeer en 3 Tilburgers van 21, 23 en 26 jaar. De politie stelt een verder onderzoek in.

TILBURG - Zondagnacht, 26 november, heeft de politie rond 04.25 uur in de Oranjestraat een 28-jarige, - en een 31-jarige Tilburger aangehouden voor het plegen van openlijk geweld. Er was in de Oranjestraat een vechtpartij aan de gang tussen 2 groepen. Hiervoor zijn deze twee mannen aangehouden. Het onderzoek naar de identiteit van leden van de andere groep loopt nog. De oorzaak van de vechtpartij is nog onbekend.

TILBURG - Zondagnacht 26 november is er in een café op de Paleisring een vechtpartij geweest.
Naar aanleiding hiervan heeft de politie een 23-jarige man uit Helmond en een 21-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. Het is nog niet precies duidelijk wat er zich binnen heeft afgespeeld. De politie stelt een nader onderzoek in.

TILBURG - In de nacht van zaterdag 25 november op zondag 26 november heeft de politie in de Daendelstraat een 24-jarige Tilburgse man aangehouden voor het mishandelen een 51-jarige familielid. Ter plaatse bleek er een vechtpartij te zijn geweest tussen de twee familieleden waarbij de 24-jarige de andere man met een paraplu op het hoofd had geslagen.

Politie stelt onderzoek in naar dode man
TILBURG - Zaterdagmiddag 25 november werd de politie even voor 16.00 uur geconfronteerd met het feit dat in de Leije langs de Leijweg het lichaam van een man in het water was aangetroffen. Het bleek te gaan om een 64-jarige man uit Wageningen.
Uit het eerste onderzoek bleek dat de man over de Leijweg had gefietst en door onbekende oorzaak in het water is terechtgekomen. Omdat de fiets in eerste instantie niet werd gevonden is daar zondag opnieuw naar gezocht en werd die in het water aangetroffen.
Uit het onderzoek is niets gebleken van een misdrijf.

Auteur: Jan Clarijs