2e persbericht van zondag 26 november 2006

Eindhoven, 26-11-2006 * Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan na ophangen reclameborden

Op het Catharinaplein heeft de politie zondagochtend rond 1.00 uur een 32-jarige man uit Weert aangehouden. Door surveillerende agenten werd kort daarvoor gezien dat de man daar reclameborden aan het ophangen was aan een hekwerk. De verdachte werd na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. De reclameborden zijn in beslag genomen en daarna vernietigd.

Eindhoven: Politie arresteert verdachten van beroving

De politie heeft zondagochtend rond 2.45 uur een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 24-jarige vrouw uit Helmond op de Insulindelaan aangehouden. Zij worden ervan verdacht een man van 22 jaar uit Ter Apel te hebben beroofd. Dat gebeurde zondagochtend rond 2.00 uur op het Eindje. De man had via internet een afspraak gemaakt voor het kopen van concertkaartjes. Voor de afgesproken woning in Woensel-Zuid werd hij aangesproken door een man en vrouw. Zij hadden een kaartje voor hem en hij moest het stel achterna rijden. Op het Eindje aangekomen werd het slachtoffer bedreigd. Hij heeft een geldbedrag van enkele tientallen euro?s onder dwang afgegeven. De verdachten zijn er vandoor gegaan. Het slachtoffer heeft de politie gebeld en het kenteken van de auto doorgegeven. Kort daarna konden de verdachten in hun auto worden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt dronken automobilist aan

De politie heeft zondagochtend rond 5.45 uur een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de automobilist op de Offenbachlaan. Hij is meegenomen naar het bureau en daar blies hij een promillage van ruim 1,35. Zijn rijbewijs was al eerder ingenomen voor het rijden onder invloed. Tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

De politie heeft zondagochtend rond 0.45 uur een 39-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 41-jarige ex-vriendin uit Eindhoven bedreigd te hebben met de dood. Ook zou hij huisvredebreuk en een vernieling gepleegd hebben. Aanleiding hiervoor was een ruzie in de relationele sfeer. De verdachte werd aangehouden in de tuin van de woning van de vrouw in Strijp. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig tegen de agenten. Door een van de agenten is pepperspray gebruikt om de verdachte in bedwang te krijgen. De man is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Politie houdt verdachten van diefstal aan

De politie heeft zondagochtend rond 7.15 uur een 15-jarige jongen uit Waalre aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een diefstal te hebben gepleegd in een bedrijf aan de Professor Holstlaan. De jongen werd in zijn kraag gegrepen door een oplettende bewaker. Deze had gezien dat een vijftal verdachten over het hek waren geklommen en het pand in waren gegaan. De overige vier verdachten wisten te ontkomen maar hebben zich in de ochtend bij de politie gemeld. Het gaat om drie inwoners van Waalre (17 (2x) en 21 jaar) en een 17-jarige jongen uit Heeze. De verdachten hebben geprobeerd een doos met ophangbeugels weg te nemen. Zij zijn na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Eindhoven: Politie houdt verdachten van mishandeling aan

De politie heeft zondagochtend rond 3.30 uur twee 20-jarige mannen uit Oirschot aangehouden op het Stratumseind. Ze zouden daar kort daarvoor een 17-jarige jongen uit Eindhoven en een 19-jarige man uit Waalre hebben mishandeld. De man uit Waalre liep letsel op aan een wenkbrauw, waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. De ander had verwondingen aan zijn neus en een lip. De mannen uit Oirschot zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert man na mishandeling

Op de Oude Stadsgracht heeft de politie zondagochtend rond 4.30 uur een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor op het Stadhuisplein een 17-jarige Eindhovenaar en een 18-jarige Veldhovenaar hebben mishandeld. De slachtoffers werden geslagen en kregen een kopstoot. De verdachte ging er daarna op een fiets vandoor, maar werd op aanwijzingen van de slachtoffers door de politie aangehouden. Hij is ingesloten en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Politie pakt man op na doodsbedreigingen

Een man van 24 jaar uit Veghel is zondagochtend rond 2.00 uur op de Dommelstraat aangehouden door de politie. Hij zou kort daarvoor een beveiligingsmedewerker van een horecazaak aan de Stationsweg met de dood hebben bedreigd. De verdachte is door de politie aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de kruising Muzenlaan/ Orpheuslaan. Vrijdagavond rond 21.30 uur werd een 25-jarige Eindhovense vrouw op de fiets daar geraakt door een auto. Die is er na de botsing vandoor gegaan. De vrouw liep een gekneusd rechter onderbeen op. De politie is op zoek naar mensen die weten wie en/of waar de bestuurder van de auto is, en naar mensen die de aanrijding hebben gezien en het kenteken van de auto weten. Zij kunnen bellen met de politie in Woensel-Zuid via 0900-8844.

Helmond: Politie houdt verdachte van huiselijk geweld aan

Bij zijn woning in Helmond-Centrum heeft de politie zondagochtend rond 10.00 uur een man van 36 jaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij zaterdagmiddag rond 17.30 uur zijn 43-jarige vriendin uit Helmond in hun woning met de dood heeft bedreigd. Dat zou hij de dagen ervoor vaker hebben gedaan. De man is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Deurne: Politie houdt lastige man aan

De politie heeft zondagochtend rond 4.00 uur een man van 23 jaar uit Deurne aangehouden op de Markt. Hij was daar kort daarvoor uit een café gezet omdat hij lastig was. Op straat liet hij zijn broek zakken, waarna agenten hem aanspraken op zijn gedrag. De man bedreigde vervolgens de agenten. Toen ze hem wilden aanhouden, verzette de verdachte zich hevig. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Beek en Donk: Politie houdt alcoholcontrole

De politie heeft zondagochtend tussen middernacht en 6.00 uur een alcoholcontrole gehouden bij de rotonde aan de Gemertseweg en de Broekdalerbaan. Er werden 611 voertuigen gecontroleerd. Twee automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze teveel hadden gedronken. Het gaat om een 52-jarige vrouw uit Geldrop en een man van 20 jaar uit Polen. Ze kregen ook een proces-verbaal. Drie andere bestuurders bleken geen (geldig) rijbewijs te hebben. Het gaat om een 20-jarige man uit Brunssum, een 29-jarige Helmonder en een 47-jarige man uit Beek en Donk. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zes automobilisten kregen een proces-verbaal omdat ze teveel hadden gedronken, en vier bestuurders kregen een transactie aangeboden. Aan de controle werkten 26 politiemensen mee.

Gemert: Politie neemt rijbewijs in

Een automobilist van 21 jaar uit Gemert heeft zondagochtend zijn rijbewijs in moeten leveren omdat hij teveel had gedronken. Agenten zagen de man rond 5.45 uur met hoge snelheid op De Haag rijden. Toen de bestuurder voor een woning aan De Haag stopte werd hij gecontroleerd. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de man gedronken had werd hij meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een promillage van 1,55. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Politie arresteert dronken bestuurder

De politie heeft zondagochtend rond 3.30 uur een 31-jarige man uit Someren aangehouden. Agenten zagen de man in een auto rijden op de Boerenkamplaan. Op het bureau blies de bestuurder een promillage van ruim 1,60. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Politie houdt drie verdachten aan voor poging inbraak

De politie heeft zondagochtend rond 4.45 uur op de Van Linschotenstraat een 19-jarige man uit Leende en twee 16-jarige jongens uit Eindhoven en Valkenswaard aangehouden. Agenten die op weg waren naar een inbraak in een bedrijf aan de Van Linschotenstraat kwamen de verdachten vlakbij het bedrijf tegen in een auto. Toen de agenten de auto controleerden troffen zij een tang en enkele schroevendraaiers aan. De verdachten werden ingesloten en na verhoor heengezonden. Er is proces-verbaal opgemaakt. De auto en het gereedschap zijn in beslag genomen.


Laatst gewijzigd 26-11-2006 16:34 | © Politie Brabant Zuid-Oost