Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (25&26 nov)

OOSTERHOUT NB, 26 november 2006

Betrapt op rijden onder invloed
DONGEN - Op de Procureurweg reed een 55 jarige inwoner van Sprang-Capelle met zijn auto over een verkeersgeleider. Tijdens de afhandeling van dit ongeval bleek de bestuurder te veel gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau 865 ug/l. Het rijbewijs van de man werd meteen ingevorderd. Met een proces-verbaal op zak mocht de man weer naar huis.

WAALWIJK - Een 20 jarige automobiliste uit Heusden werd zaterdag 25 november om 03.40 uur op de Groenwoudlaan betrapt terwijl ze reed met een slok te veel op. Ze blies 305 ug/l. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur werd ze naar huis gestuurd.

ALMKERK - Op zaterdag om 00.30 uur werd op de Burgemeester Blokstraat in Almkerk een bromfietser gecontroleerd die zonder helm reed. De man, een 28 jarige inwoner van Woudrichem, gedroeg zich vervelend en werd aangehouden. Hier verzette hij zich tegen. Hij kon toch worden overgebracht nar het bureau. Daar blies hij 365 ug/l.
Tegen de man wordt voor het rijden zonder helm, het verzetten tegen de aanhouding en het rijden onder invloed proces-verbaal opgemaakt.

OOSTERHOUT - Op de Hoofseweg raakte zondag 26 november om 03.55 uur een 21-jarige automobilist uit Oosterhout de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Uit onderzoek bleek dat de man, een beginnend bestuurder, gedronken had. De Oosterhouter is daarop aangehouden en voor nader onderzoek naar het poltiebureau gebracht. Daar blies hij 580 ugl.
Zijn rijbewijs werd terplaatse ingevorderd en de bestuurder kreeg een rijverbod van 8 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

SLEEUWIJK Een 46 jarige automobilist uit Werkendam raakte zaterdag 25 november om 18.17 uur op de Rijksstraatweg van de weg en reed daarop aan de linkerkant van de weg tegen een boom. De man liep bij de aanrijding een gebroken nek op en brak een enkel, terwijl hij ook een longkneuzing opliep. Omdat de man gedronken had is in het ziekenhuis in Gorinchem met zijn toestemming een bloedproef afgenomen.

Aangehouden voor bezit cocaine
OOSTERHOUT Een 37-jarige man uit Oosterhout is zaterdagavond in de Klappeijstraat aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. Surveillerende agenten zagen de man bij een groepje mannen staan en het viel hen op dat de man iets probeerde weg te stoppen. Daarnaar gevraagd liet de man een wikkel zien en gaf toe dat hij een snuifje had gekocht van iemand. Na test bleek het om 0.8 gram cocaïne te gaan. De man is aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Onderzoek naar de dealer wordt verder ingesteld

Auteur: Jan Clarijs