Ingezonden persbericht

NICK DE BRUIJN SLUIT 2006 STERK AF TIJDENS FORMULE BMW WORLD FINAL IN VALENCIA

VALENCIA, 26 NOVEMBER 2006 - Tijdens de DELL Formule BMW World Final in Valencia dit weekend, heeft Nick de Bruijn weer laten zien zich prima met 's werelds beste rijders uit deze formuleklasse te kunnen meten. Op het 4,005 kilometer lange Zuid-Spaanse 'Circuit de la Comunitat' klom De Bruijn zaterdagmiddag tijdens één van de kwalificatieheats op het podium. Door een uitval in een andere kwalificatieheat was een top gridpositie ditmaal niet weggelegd voor de ..-jarige inwoner uit Vlaardingen. In de hoofdrace op zondagmiddag vocht De Bruijn, die dit weekend uitkwam voor het gerenommeerde ASL Team Mücke Motorsport, als een leeuw en sloot hij zijn seizoen 2006 af op een verdienstelijke 11e positie.

De Formule BMW is wereldwijd de toonaangevende instapklasse voor jong autosporttalent in formulewagens. Coureurs als Ralf Schumacher, Christian Klien, Nico Rosberg en recent Sebastian Vettel hebben via de Formule BMW de weg naar de Formule 1 gevonden. In 2006 werd de serie zowel in Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Azië verreden. Tijdens de DELL Formule BMW World Final kwamen dit weekend de beste 36 rijders uit de vier raceseries tegen elkaar uit om zich te laten kronen tot wereldkampioen Formule BMW. Daarnaast won de winnaar ook een serieuze test bij het BMW Sauber F1 team!

In de reguliere kwalificatiesessies op vrijdagmiddag liet De Bruijn al zien uit het juiste racehout te zijn gesneden door zich telkens voorin te melden. Door zijn klasseringen dwong De Bruijn redelijk gemakkelijk een plek af voor de Super Pole kwalificatie op zaterdagochtend. Omdat onze landgenoot in deze sessie als eerste het asfalt moest kiezen, en de baan nog wat vies was, kwalificeerde De Bruijn zich als achtste voor de drie raceheats die gezamenlijk de uiteindelijke startopstelling voor de World Final op zondagmiddag zouden bepalen.

De eerste raceheat haalt echter direct een streep door De Bruijn's hoge ambities als hij vlak na de start door een andere rijder van de baan wordt gereden. Ondanks dat hij zich in de tweede heat op het podium (3e) weet te rijden en in de derde heat net buiten het podium (4e) finisht, moet De Bruijn genoegen nemen met een 14e startpositie voor de allesbeslissende finale op zondagmiddag.

Na enkele wijzigingen aan zijn wagenafstelling te hebben doorgevoerd, ging De Bruijn optimistisch gestemd de World Final in vanaf de 7e startrij. Maar wanneer hij in de openingsronden de bevestigingen van zijn motorkap spontaan verliest en zijn motorkap open komt te staan, wordt zijn opmars een halt toegeroepen. Doordat zijn wagen veel extra lucht 'pakt', verliest De Bruijn veel topsnelheid op de rechte stukken en tegelijkertijd ook de mogelijkheid tot slipstreamen en inhalen. Toch weet de Nederlander de World Final, die door de Duitser Christian Vietoris gewonnen werd, nog verdienstelijk als elfde af te sluiten.

NICK DE BRUIJN: "Balen natuurlijk, want we hadden er anders écht heel goed bijgezeten. Nadat ik in de eerste raceheat van de baan werd getikt, wist ik dat de eindoverwinning al wel kon vergeten, maar toch heb ik in de races daarna laten zien de snelheid hiervoor zeker in huis te hebben. Met de World Final achter ons, heb ik vandaag ook mijn Formule BMW carrière afgesloten en ga ik in 2007 een nieuwe uitdaging aan. Hierover zal ik jullie snel meer vertellen!"

UITSLAG DELL FORMULE BMW WORLD FINAL - VALENCIA
01. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, 30:07.362
02. Mika Mäki (FIN), Eifelland Racing, + 4,6 seconde
03. Stefano Coletti (MON), Euro International, + 13,2 seconde
11. NICK DE BRUIJN (NED), ASL TEAM MÜCKE, + 27,7 seconde

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com), of een bezoek brengen aan www.nickdebruijn.com.