Politie Midden- en West Brabant

Weekend Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 26 november 2006

Jonge winkeldievegge aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag is bij een drogisterij aan de Sint Josephstraat een 12-jarig meisje uit Bergen op Zoom aangehouden. De Bergse was door winkelpersoneel betrapt tijdens een poging om cosmetica te stelen. Na verhoor is zijn door haar opa opgehaald aan het politiebureau. De politie heeft haar gegevens doorgespeeld naar Bureau Halt, om een alternatieve straf te ondergaan.

Bedrijven doelwit van inbrekers

BERGEN OP ZOOM: Het inbrekersgilde heeft afgelopen weekend toegeslagen op diverse locaties in het district Bergen op Zoom. In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een winkel aan de Holleweg in Bergen op Zoom. De dader heeft een ruit vernield om binnen te komen. Het is nog niet duidelijk of de inbreker ook iets heeft buitgemaakt. Ook een kruidenierswinkel in het zelfde winkelcentrum was doelwit van inbrekers. Ook hier kwam men binnen via een ingeslagen ruit. In de winkel werd door de dader een grote rotzooi gemaakt en is er vandoor gegaan met enkele levensmiddelen. Ook een sportcentrum aan de Wouwsebaan kreeg ongewenst bezoek. De eigenaar heeft aangifte gedaan van inbraak, waarbij sportartikelen zijn meegenomen. Ook hier vernielde de dader een ruit om binnen te komen. Zaterdagmorgen vroeg de eigenaar van een garagebedrijf aan de Poortweg om politie, toen hij ontdekte dat bij hem was ingebroken. Door middel van de Bulgaarse methode was een deur geforceerd. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een restaurant aan de Casper Fagellaan. De daders hadden het hier voorzien op de opbrengst van een gokkast in het horecabedrijf. De kast was opengebroken en uit de geldlade waren enkel tientallen euros meegenomen.

In de nacht van zaterdag op zondag was het weer prijs bij een restaurant aan de Holleweg. Rond 05:00 uur trad het inbraakalarm in werking, waarna de eigenaar een kijkje ging nemen. Bij aankomst ontdekte hij dat een ruit in de toegangsdeur was vernield en dat een klein bedrag aan wisselgeld uit de kassalade was weggenomen.

HOEVEN: Bij een bedrijfswoning aan de Sprangweg is zaterdag tussen 19:00 en 23:00 uur ingebroken. De dader heeft de achterdeur geforceerd om binnen te komen. Uit een kantoor werd een geldbedrag weggenomen. Uit het woongedeelte ging men aan de haal met o.a een geldbedrag en sieraden.

SINT WILLEBRORD: Bij een reisbureau aan de Dorpsstraat is in de nacht van vrijdag op zondag ingebroken. De buit bestaat uit een enkele levensmiddelen. Het dievengilde kwam hier binnen na het openbreken van een toegangsdeur.

Politie houdt inbreker aan

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in een café aan de Kastanjelaan een 31-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man werd rond 06:30 uur op heterdaad betrapt bij een inbraak in de horecagelegenheid. Kort daarvoor meldde een getuige dat aan de achterzijde van het pand verdachte geluiden werden gehoord. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse en kon in het pand zonder problemen over gaan tot aanhouding van de verdachte. In de loop van de middag is de Bergenaar heengezonden na het afleggen van een verklaring. De politie maakt proces-verbaal op. De man moet zich binnenkort bij de rechter verantwoording afleggen over de inbraak.

Veelpleger aangehouden bij winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: In een winkel aan de Vlaszak is zaterdagmiddag een 51-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De Bergenaar staat bij politie en justitie bekend als veelpleger. De man wilde met een hoeveelheid cosmetica de winkel uit lopen zonder deze aan de kassa af te rekenen. De politie heeft hem overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld.

Inbraak in woningen

BERGEN OP ZOOM: Zaterdag tussen 10:45 en 21:15 uur is ingebroken in een woning aan de Lievenshovelaan. De dader is binnengekomen na het forceren van de achterdeur. De gehele woning was doorzocht. De buit bestaat o.a uit sieraden. De technische recherche is ingeschakeld voor een sporenonderzoek. Aan de Zwitserlandstraat werd door inbrekers aan de achterzijde van de woning een raam opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en een geldbedrag gestolen. Door middelen van hengelen is aan de Heilige Geestland een voordeur geopend, die niet op het nachtslot zat. Ook hier ging het dievengilde er met sieraden vandoor.

Politie houdt man aan na opsteken van middelvinger: 220 euro boete

BERGEN OP ZOOM: Aan de Van Konijnenburgweg is in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige inwoner van Wageningen aangehouden. Rond 01:45 uur stonden surveillerende agenten te wachten voor een rood verkeerslicht, toen de man uit Wageningen zonder aanleiding zijn middelvinger op stak in de richting van de twee dienders. Dat kwam hem op een ritje te staan naar het politiebureau. Na verhoor is hij in de loop van de middag heengezonden. Het Openbaar Ministerie legde hem een boete op van 220 euro, die hij direct voldaan

Politie stelt onderzoek in na poging tot doodslag

HOOGERHEIDE: Op de Scheldeweg onder de Rijksweg A4 zijn twee mannen zaterdagmorgen getuige geweest van een diefstal van enkele verkeersborden door een nog onbekende man. De man was bezig met het oprollen van een elektriciteitskabel. Toen één van de mannen, een 51-jarige inwoner van de gemeente Woensdrecht, de dief aansprak, stapte hij plotseling in zijn auto in en reed vol gas weg. De man kon nog net wegspringen om niet te worden aangereden. Met hem is een afspraak gemaakt om aangifte te doen van de diefstal en poging tot doodslag. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt verdachten mishandeling aan

ROOSENDAAL: Aan de Bloemenmarkt heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee inwoners van Roosendaal van 21 en 23 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Rond 03:15 uur zagen agenten dat het tweetal in gevecht was met een 18-jarige inwoner van Sint Willebrord. Ook deze man is meegenomen naar het bureau voor het onderzoek, maar bleek slachtoffer te zijn van een mishandeling. Het slachtoffer was in een horecabedrijf aan de Bloemenmarkt al op zijn gezicht geslagen en het tweetal had hem buiten opgewacht om het karwei af te maken. Na verhoor zijn de Roosendalers zaterdagavond heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers