Politie Zeeland


---


W-3163-2006 Graffiti, Vlissingen
Tussen zaterdagmiddag 17.30 uur en zondagmiddag 12.30 uur zijn de muren en de pui van een kledingwinkel aan de Walstraat in Vlissingen beklad met graffiti.
Het totale schadebedrag is onbekend.

Z-3164-2006 Joyriding, Terneuzen
Zondagochtend rond 07.05 uur is een 18-jarige man uit de gemeente Hulst, aan de Axelsestraat in Terneuzen, aangehouden.
De man reed met een personenauto die niet van hem was over de Axelsestraat, verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed de stoep op. Hierbij raakte hij twee geparkeerd staande auto's en kwam tot stilstand tegen de etalgeruit van een winkel aan de Axelsestraat.
Uit onderzoek bleek dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs en onder invloed van alcohol reed. Hoeveel teveel de man had gedronken is onbekend.
De eigenaar van de auto deed aangifte van joyriding. Tegen de 18-jarige man uit de gemeente Hulst is proces-verbaal opgemaakt.

O-3165-2006 Doorrijden na aanrijding - Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die in de nacht van zaterdag op zondag op de Postweg in Yerseke plaatsvond.
Een 16-jarig meisje uit Yerseke reed tussen 00.30 uur en 00.45 uur op haar bromfiets over het fietspad langs de Postweg, gaande in de richting van Yerseke.
Op de oprit naar de Postbrug werd ze ingehaald door een auto die over het fietspad reed. Hierbij werd haar bromfiets door de auto geraakt waardoor het meisje ten val kwam en een stukje het talud afgleed.
Omdat haar telefoon door de val kapot was gegaan moest het meisje zelf haar bromfiets van het talus afslepen en naar huis lopen.
Door haar moeder is ze naar het ziekenhuis in Goes gebracht waar een gecompliceerde polsbreuk werd geconstateerd.
Na behandeling mocht het meisje het ziekenhuis verlaten.
De personenauto (donkerkleurig) reed na de aanrijding door in de richting van Goes.
De politie verzoekt getuigen van de aanrijding zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.

W-3166-2006 Onder invloed tegen politieauto aangereden
In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.25 uur is een 40-jarige automobilist uit Vlissingen gecontroleerd op het rijden onder invloed.
De man was eerder die nacht, bij het achteruit uit een parkeervak rijden, aan Achter de Houttuinen in Middelburg tegen een geparkeerd staande politieauto aangereden.
Vervolgens reed de man door. In Westerzicht werd de automobilist door de politie staande gehouden.
Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man ruim 2,4 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

O-3167-2006 Diefstal uit woning, Goes
Tussen zaterdagavond 18.00 uur en zaterdagnacht 01.05 uur is er ingebroken in een woning aan de Johnsonlaan in Goes.
Uit de woning zijn waardepapieren, enkele tientallen euro's, een mobiele telefoon en fotoapparatuur met onbekende waarde weggenomen.
Er is een ruit vernield. Het totale schadebedrag is onbekend.


---- --