Ingezonden persbericht

Opnieuw veel kilometers in de World Series voor Chris van der Drift

Vallelunga - Wederom was autocoureur Chris van der Drift aanwezig bij officiële tests van de World Series Formule Renault 3.5. Dit maal stond het circuit Vallelunga (Italië) op de agenda, waarbij de inwoner uit het Zuid-Hollandse Zevenhuizen wederom de kleuren van RC Motorsport vertegenwoordigde. Ondanks veel rode vlaggen, heeft Van der Drift de nodige kilometers gemaakt ter voorbereiding op 2007.

Duidelijk onder de indruk tijdens de voorgaande World Series tests, stapte Van der Drift in de bolide van RC Motorsport om twee dagen te testen in Italië. De eerste ochtend begon met een natte baan, waarbij de sessie rustig begonnen werd. Eenmaal op dreef toonde zich de één na de andere rode vlag naast baan doordat verschillende piloten vast kwamen te staan in het grind. Met een opdrogende baan klokte de twintigjarige piloot steeds snellere rondetijden en wist de vierde tijd te noteren. 's Middags betrad Van der Drift direct met droogweer banden het circuit, waarbij de snelheid zeker aanwezig was. De testwerkzaamheden kwamen op zijn einde toen een storm het circuit teisterde. De meeste piloten hadden een nieuwe set banden gebruikt om een snelle tijd te laten noteren, maar Van der Drift werd verrast en bespaarde hij op die manier een set ongebruikte banden.

Ook dag twee startte met een natte baan. Ondanks dat Chris pas na drie kwartier de baan betrad, was hij na twee ronden één seconde sneller dan de rest. Het circuit droogde langzaam, waarna zijn eerste set met nieuwe banden voor lunchtijd werden gemonteerd. Direct zette Van der Drift de vierde tijd neer in slechts twee snelle ronden. Meer zat er niet in doordat de sessie ten einde kwam vanwege een rode vlag. Na de lunchpauze werden er steeds snellere tijden gereden op het circuit, maar Van der Drift kende problemen met de auto. Een elfde tijd was het resultaat van zijn laatste sessie van de tweedaagse test in Vallelunga.

Op 29 en 30 november test Chris van der Drift opnieuw in de World Series Formule Renault 2.0 bolide, dit maal op het circuit van Valencia (Spanje).

Chris van der Drift: "Opnieuw was het erg gaaf om met deze indrukwekkende auto te testen. In vergelijking met Paul Ricard heb je hier veel muren en grind waarin men vast kan blijven zitten. Dat bracht helaas veel rode vlaggen. Op de eerste dag had ik 's middags met droogweer banden rond gereden, totdat het plots begon te stormen. Velen hadden al een nieuwe set banden gebruikt, maar ik niet. Ondanks dat, denk ik dat mijn tijden zo slecht nog niet waren gezien de banden die ik gebruikte. De tweede dag begon ook nat, waarbij de snelheid zeker in de auto was te vinden. Alleen 's middag kon ik met nieuwe banden niet veel verbeteren en dat was een beetje frustrerend, omdat we veel progessie boekten. We moeten nog iets harder werken om alles voor elkaar te krijgen, want de volgende test staat gepland in Valencia op 29 en 30 november! Hierbij wil ik graag mijn manager en RC Motorsport bedanken voor de afgelopen tests."

Testtijden 23 november te Vallelunga (Italië):
Middag: Chris Van der Drift, RC Motorsport, 1:23.326
Ochtend: Chris Van der Drift, RC Motorsport, 1:23.966

Testtijden 24 november te Vallelunga (Italië):
Middag: Chris Van der Drift, RC, 1:24.699
Ochtend: Chris Van der Drift, RC, 1:34.960

Chris wordt dit jaar ondersteund door:
Racing Pool
Valvoline
National Meats Ltd
BMW Ekris
Sparco

--