Politie Zeeland


---


Z-3172-2006 Beroving, Terneuzen
In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 02.30 uur en 02.40 uur, is een 59-jarige man uit Terneuzen aan de Bakkerijstraat in Terneuzen beroofd.
De man liep door de Bakkerijstraat naar de Markt waar een taxi op hem stond te wachten. Zijn portemonnee had hij alvast gepakt.
De man kreeg plotseling een duw in zijn rug en een onbekende man vroeg hem om geld. Toen de 59-jarige man weigerde kreeg hij wederom een duw waardoor hij ten
val kwam. Vervolgens kreeg hij een klap in het gezicht en werd zijn portemonnee afgepakt.
De 59-jarige man werd door de taxichauffeur te hulp geschoten waarop de onbekende man wegrende. De portemonnee gooide hij weg maar het geld, enkele honderden euro's, werd weggenomen.
De 59-jarige Terneuzenaar hield aan de beroving schaafwonden en pijnlijke plekken over.


---- --


---


O-3168-2006 Diefstal velgen, Goes
Tussen zaterdagavond 22.45 uur en zondagochten 09.00 uur zijn, van een auto die geparkeerd stond aan de Adenauerstede in Goes, twee velgen weggenomen.
De auto werd door de eigenaresse, staande op de assen, aangetroffen. Het is niet bekend of hierdoor schade is ontstaan aan de remschijven en/of trommels.
De waarde van de velgen is onbekend.

W-3169-2006 Vier personenauto's beschadigd bij aanrijding
Zaterdagavond rond 18.05 uur vond er op de Langevieleweg in Middelburg een aanrijding plaats waarbij vier personenauto's beschadigd raakten.
Een 50-jarige automobiliste uit Middelburg reed over de Langevieleweg komende uit de richting an de Vlissingsesingel en gaande in de richting van het Banckertplein.
Door onbekende oorzaak botste de vrouw tegen een verkeerszuil, reed door de berm en botst tegen de geparkeerd staande auto van een 29-jarige man uit Middelburg.
Zijn auto schiet door de aanrijding door tegen de geparkeerd staande auto van een 19-jarige man uit Middelburg. Zijn auto schoof door de aanrijding door tegen de geparkeerd staande auto van een 33-jarige man uit Middelburg.
Er was alleen materiële schade.

O-3170-2006 Aanhouding in Oud-Vossemeer
In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.50 uur is een 39-jarige man uit de gemeente Tholen, aan de Hiksedijk in Oud-Vossemeer aangehouden.
De man werd door agenten, zittend in een personenauto die met draaiende motor deels in de berm en deels op de weg stilstond, aangetroffen.
De man hing met zijn hoofd, slapend, uit zijn raam.
Nadat de agenten de man hadden wakker gemaakt roken ze een alcohollucht. De man bevestigde dat hij alcohol had gedronken maar wilde niet meewerken aan ademanalyse.
Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Nadat de man in vrijheid was gesteld vernielde hij enkele ruiten van het politiebureau. Hierop werd hij wederom aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

O-3171-2006 Aanhouding in Zierikzee
Zondagochtend rond 06.05 uur is een 28-jarige automobilist uit Nijmegen aan de Laan van Sint Hilaire aangehouden.
Na een melding dat de man een vrouw mishandelde in zijn auto troffen agenten het voertuig aan op de Laan van Sint Hilaire. De vrouw zat inmiddels niet meer in de auto.
Toen de agenten de man aanspraken roken ze een alcohollucht. Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man ruim 3,6 maal teveel had gedronken. Hiervoor kreeg hij een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
De vrouw, een 36-jarige inwoonster van Nijmegen, deed dezelfde ochtend aangifte van mishandeling. De aanleiding voor de mishandeling ligt in de relationele sfeer.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.