De Nieuwe Nucleaire Dreiging


Staat ons een nieuwe kernwapenwedloop te wachten

DE RODE HOED, KEIZERSGRACHT 102, 20061121 -- De Rode Hoed organiseert in samenwerking met het televisieprogramma Andere Tijden op zondag 26 november 2006 een debat over de nieuwe kernwapenstaten en de dreiging van een nucleair conflict. Het debat is een vervolg op de Avond van de Bom; een extra lange uitzending van Andere Tijden op 23 november waarin wordt teruggekeken op de massale antikernbomdemonstraties van 25 jaar geleden. Door de nucleaire ambities van Noord-Korea en Iran is de zorg voor het uitbreken van een nucleair conflict weer bijzonder actueel.

Gespreksleiding: Hans Goedkoop (presentator Andere Tijden).
Aanvang: 20.15 uur in de Grote Zaal van De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam. Reserveren via www.rodehoed.nl of (020) 638 56 06.

Programma
Met defensiedeskundige Ko Colijn en voormalig voorzitter van het IKV Mient Jan Faber wordt gesproken over de werking van het huidige non-proliferatieverdrag dat de verspreiding van kernwapens moet tegengaan.Hoe serieus moeten wij de dreiging van een mogelijk nucleair conflict nemen?
Vervolgens een debat met politici en deskundigen over hoe Amerika en Europa te bewegen Noord-Korea en Iran ervan te weerhouden een kernwapenarsenaal op te bouwen. En over de haalbaarheid van non-proliferatie en ontwapening in het huidige internationale klimaat.

Met Hans van Baalen o.v. (VVD), Bert Koenders o.v. (PvdA), Mariko Peters (GroenLinks), Krista van Velzen (SP), Mient Jan Faber, Ko Colijn, Dirk Jan van Baar (politiek commentator HP/De Tijd) en Karel Koster (auteur van Nucleaire ontwapening nog steeds bittere noodzaak).

Nieuw voor De Rode Hoed zijn de webcambijdragen vanuit Amerika, Israël en andere landen van ondermeer Martin van Creveld (hoogleraar militaire geschiedenis aan de Universiteit van Jeruzalem) en Daniël Pipes (Directeur Middle East Forum, USA).





De Rode Hoed