Ingezonden persbericht


Persbericht

DJ Chuckie zet quotes van Ghandi, Mandela en Dalai Lama op muziek

Den Haag, 28 december 2006 - DJ Chuckie heeft voor B the change een nummer gemaakt met quotes van wereldleiders als Mahatma Ghandi, Nelson Mandela en de Dalai Lama. Het nummer heet 'B the change'. Bij het nummer is ook een videoclip gemaakt. In zowel de clip als het nummer is authentiek beeld- en geluidsmateriaal van de wereldleiders gebruikt. DJ Chuckie is één van de ambassadeurs van B the change.

De single en de clip zijn voor het eerst te horen en te zien tijdens het Damfeest op 31 december in Amsterdam. Bij het begin van het nieuwe jaar horen goede voornemens en daar wil B the change bij aansluiten. B the change roept jongeren tussen de 18 en 25 jaar op om in actie te komen voor een betere wereld. B the change wil jongeren inspireren, motiveren en faciliteren bij hun initiatief dat bijdraagt aan het samenbrengen van verschillende groepen jongeren. Naast DJ Chuckie zijn Jasmine Sendar, Froukje Janssen en rapper Toprak ambassadeurs van B the change.

Het Damfeest vindt op 31 december voor het Paleis op de Dam voor de vijfde keer plaats. Tijdens het feestprogramma met andere DJ's van het radiostation Caz! is DJ Chuckie zal vlak voor de jaarwisseling zijn clip aan kondigen en zijn nieuwe nummer ten gehore te brengen. DJ Chuckie is bekend van hits als 'Nu Ga Je Dansen Klootzak' en 'Slette Houwe' en is een vaste dj op evenementen als Heineken Fast Forward Parade, Mysteryland en Innercity. Chuckie is ook de resident dj van de Dirty Dutch feesten en samen met Real Canario de resident dj van Treetz!

Op 20 januari vindt in Maastricht het B the change event plaats. Op dit inspiratie-evenement in het MECC komt een gevarieerd gezelschap bij elkaar met onder meer nazaten van wereldleiders om de jongeren te motiveren. Eregasten van het event zijn nazaten van wereldleiders: Melanie en Lorenzo Betancourt, Svetlana Broz, Tushar Gandhi en Nkosinathi Biko en Yolanda King. Zij verbinden het heden met het verleden, waarbij geschiedenis inspiratie vormt voor de toekomst. Thema's die centraal staan zijn tijdens het event: solidariteit, onwetendheid, verzet en discriminatie.

Het oorspronkelijke idee van B the change is afkomstig van IdtV en is omarmd Nederlandse Rode Kruis. B the change wordt verder mogelijk gemaakt door de gemeente Maastricht, Provincie Zuid-Limburg, MECC Maastricht en het Bonnefanten Museum Maastricht.


---

Noot voor de redactie,