LLiNK begint eerste duurzame reality-serie

Gci holland pr

Omroep LLiNK begint op 2 januari aanstaande het cross-mediale project AANPAKKEN & WEGWEZEN. Belangrijk onderdeel hiervan is de 10-delige serie, waarmee LLiNK een nieuw genre op de Nederlandse televisie introduceert: de duurzame reality-serie.

AANPAKKEN & WEGWEZEN laat het leven zien van bevlogen mensen die huis en haard opgeven om elders in de wereld, vaak onder moeilijke omstandigheden, een bijdrage te leveren aan een beter leven voor anderen. Zo maken we kennis met Wilma, een serveerster in een wegrestaurant in Moerdijk, die een hondenpension opricht in het Bosnische Tuzla. In een andere aflevering trekken de pas afgestudeerde artsen Daphne en Frodo met hun oude Toyota Landcruiser door Afrika, om in verschillende landen medische hulp te verlenen. En we volgen het reilen en zeilen van het kindertehuis van Chaim Fetter op het Indonesische Lombok. Elke aflevering vertelt een ander verhaal en laat zien hoe de hoofdpersonen alles op alles zetten om hun dromen voor een beetje een betere wereld uit te laten komen. En dat gaat lang niet zonder slag of stoot. Dat gaat met vallen en opstaan. Met vreugde en tegenslag. Met liefde en verdriet. Hoe het verder gaat ná de uitzending, is op llink.nl te volgen.

'Ik ben heel trots op dit programma, omdat het precies weergeeft waar LLiNK voor staat. We maken duidelijk dat iedereen op zijn of haar manier een bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Daarnaast is het een boeiend programma om naar te kijken', aldus Anna Visser, directeur van LLiNK (en de avontuurlijkste omroepdirecteur van Nederland).

De eerste aflevering van AANPAKKEN & WEGWEZEN is dinsdag 2 januari 2007 om 22:50 uur te zien op Nederland 2.

Voor beeldmateriaal en/of aanvullende informatie kun je contact opnemen met GCI Holland, Eva Brouwer, ebrouwer@gci.nl, (020)6768666. Of met LLiNK, Mark-Jan Muijs, mark-jan@llink.nl (010)2882288.

Over LLiNK
LLiNK wil een bijdrage leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld door mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar eigen mogelijkheden om een positieve bijdrage te leveren. Door positieve en oplossingsgerichte programma's te maken over mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten, natuur en milieu laat LLiNK zien dat de inbreng van elke betrokken wereldburger een grote bijdrage levert aan een duurzame toekomst. www.wordllink.nl