Van Lanschot Bankiers
Overdracht aandelen Kempen & Co aan Van Lanschot geëffectueerd

Van Lanschot maakt bekend dat vandaag, 2 januari 2007, de levering van alle aandelen Kempen & Co NV aan Van Lanschot heeft plaatsgevonden, waarmee de acquisitie van Kempen & Co door Van Lanschot is geëffectueerd. De levering volgt op de bekendmaking op 18 oktober jongstleden van het tekenen van de koopovereenkomst voor de overname van Kempen & Co door Van Lanschot NV, Kempen & Co NV en Kempen & Co's grootaandeelhouders. De overname van Kempen & Co zal Van Lanschots positie voor de doelgroepen vermogende particulieren, institutionele beleggers, ondernemingen en ondernemers verder versterken. Kempen & Co zal binnen Van Lanschot met een grote mate van zelfstandigheid opereren, waarbij de merknaam Kempen & Co gehandhaafd blijft.

Aandelenuitgifte
De overnamesom van ¤ 300 miljoen voor 100% van de aandelen wordt deels in contanten (¤ 190 miljoen) en deels in aandelen (¤ 110 miljoen) betaald. Per 2 januari 2007 zijn - voor een bedrag van ¤ 110 miljoen - certificaten van aandelen B Van Lanschot uitgegeven tegen een koers van ¤ 67,50 aan de verkopende medewerkers en Directie van Kempen & Co. Voor deze aandelen geldt een lock-up periode van drie jaar*.
Op 7 september jongstleden is aangekondigd dat ter financiering van de betaling in contanten een additionele emissie van ¤ 70 miljoen zou plaatsvinden. Per 2 januari hebben Friesland Bank NV en La Dou du Midi BV, die beide een aandeelhoudersovereenkomst met Van Lanschot hebben, gebruikgemaakt van het bij deze overeenkomst behorende voorkeursrecht. In aanvulling op de emissie van ¤ 110 miljoen is daarom aan hen voor respectievelijk ¤ 34 miljoen en ¤ 21,5 miljoen aan aandelen B Van Lanschot uitgegeven tegen een koers van ¤ 70,36. Het totale aantal uitstaande aandelen na de emissie bedraagt daarmee 34,8 miljoen.

Benoeming Ieko Sevinga tot lid Raad van Bestuur van Van Lanschot
De Raad van Commissarissen van Van Lanschot NV heeft besloten om de heer I.A. (Ieko) Sevinga (40) in januari 2007 te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot NV / F. van Lanschot Bankiers NV. Ieko Sevinga is thans voorzitter van de Directie van Kempen & Co. De kennisgeving van zijn benoeming aan de aandeelhouders zal plaatsvinden tijdens een Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot NV op 22 januari 2007. Ieko Sevinga zal zich bij Van Lanschot in het bijzonder richten op de activiteiten van Kempen & Co. Hij wordt tot lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot NV / F. van Lanschot Bankiers NV benoemd voor een periode van vier jaar. Zijn arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Met betrekking tot zijn bezoldiging wordt verwezen naar het hoofdstuk Beloningsbeleid leden Raad van Bestuur in het jaarverslag Van Lanschot NV 2005, waarmee deze bezoldiging in lijn is. Nadere gegevens uit het contract met Ieko Sevinga worden tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders in januari 2007 bekendgemaakt. Na toetreding van Ieko Sevinga tot de Raad van Bestuur van Van Lanschot NV / F. van Lanschot Bankiers NV, is deze als volgt samengesteld: drs. F.G.H. (Floris) Deckers, voorzitter; Mr H.H. (Hanso) Idzerda; P.A.M. (Paul) Loven; drs. I.A. (Ieko) Sevinga; en Mr P.R. (Peter) Zwart.
Samenstelling Directie en Raad van Commissarissen Kempen & Co
Per 2 januari 2007 is Hanso Idzerda benoemd tot lid van de Directie van Kempen & Co. De Directie van Kempen & Co bestaat thans uit Ieko Sevinga (voorzitter), Leo Deuzeman en Hanso Idzerda. Paul Loven, Peter Zwart en Floris Deckers zijn per 2 januari 2007 benoemd tot respectievelijk leden en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Kempen & Co.

* Met de terugtredende directieleden van Kempen & Co is een lock-up periode van één jaar overeengekomen.

's-Hertogenbosch, 2 januari 2007

Perscontacten Van Lanschot: Etienne te Brake, Woordvoerder Corporate Communicatie.
Telefoon +31 (0)73 548 3026; Mobiel +31 (0)6 12 505 110; E-mail e.tebrake@vanlanschot.com

Investor Relations Van Lanschot: Geraldine Bakker-Grier, Manager Investor Relations.
Telefoon +31 (0)73 548 3350; Mobiel +31 (0)6 13 976 401; E-mail g.a.m.bakker@vanlanschot.com.

Van Lanschot NV is de houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers, de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een tweetal doelgroepen: de vermogende particulier en het middelgrote (familie)bedrijf. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.

Kempen & Co is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, ondernemers, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Sinds de oprichting in 1903 is bij Kempen & Co de ervaring ontwikkeld om hoogwaardig advies te geven vanuit een persoonlijke en duurzame relatie met de cliënt. Kempen & Co richt zich met haar diensten op segmenten waar diepgaande research en advisering echt waarde kunnen toevoegen, zoals kleinere en middelgrote beursgenoteerde bedrijven en vastgoedondernemingen.

Het persbericht kan gedownload worden via onderstaande link:

Persbericht (pdf-versie)

Bezoek onze website voor meer informatie over Van Lanschot: http://www.vanlanschot.org