Wageningen Universiteit

platenkamp: "contexts in tourism and leisure studies. a cross-cultural contribution to the production of knowledge" Drs. V.C.J.M. Platenkamp: "Contexts in tourism and leisure studies. A cross-cultural contribution to the production of knowledge"

5 jan 2007 16:00

Onderdeel: Wageningen Universiteit

Locatie: Aula, gebouw 362, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen
Organisatie: Wageningen Universiteit

Promotor: prof.dr. J. Lengkeek (Sociaal-ruimtelijke analyse)
Co-Promotor: Prof.dr. H. Kunneman (Universiteit voor Humanistiek, Utrecht)

Vanuit verschillende, elkaar beïnvloedende netwerken van over de hele wereld zijn culturen continu in beweging. Twee kenmerken springen hierbij in ieder geval in het oog. Ten eerste blijft in die beweging veel kennis verborgen in de contexten waarin mensen elkaar in die complexe wereld ontmoeten. Ten tweede verkeren de officiële discussies vaak in een chaos die het nodige inzicht in deze complexiteit niet bepaald bevordert.
Beide kenmerken vormen de aanleiding voor dit proefschrift, maar dan toegepast op toerisme en vrije tijd. Zo klinkt die verborgen kennis ook te weinig door in de wetenschappelijke en professionele discussies op het gebied van toerisme en vrije tijd. In dit proefschrift wordt een poging ondernomen die verborgen kennis wél meer door te laten klinken. Daarnaast wordt er een begin gemaakt met het structureren van die officiële debatten waarin contexten dan beter zullen doorklinken.




Zie het origineel
Directe internet uitzending van de promotie