Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 267

datum: 5 december 2006

Opnieuw kerstbomen- en vuurwerkophaalactie in Amersfoort

Rond de jaarwisseling organiseert de gemeente Amersfoort een kerstbomen- en vuurwerkophaalactie. Met medewerking van de politie (District Eemland Zuid) Eemfors, ROVA, vuurwerkhandelaren, basisscholen en het voortgezet onderwijs wordt alles op alles gezet om de stad na oud en nieuw weer schoon en veilig (vuurwerkvrij) te maken.

Op vrijdagmiddag 5 januari is er een inzameling van kerstbomen en niet afgegaan vuurwerk. 's Avonds wordt er een grote kerstboomverbranding georganiseerd. De feestelijke afsluiting van de actie vindt plaats op zaterdag 6 januari. Tijdens deze afsluiting is er een verloting en komt er een Nederlandstalige hip/hop- en breakdanceact.

Prijsvraag
Aan de actie is een prijsvraag verbonden, waaraan kinderen tot en met 14 jaar mee kunnen doen. Zij moeten een plan bedenken voor het ophalen van kerstbomen. Degene met het meest originele plan wint een uitstapje naar Walibi World in Biddinghuizen.

Meer informatie
Op www.amersfoort.nl staat meer informatie over de actie. Vanaf de tweede week van december wordt er een ministripboekje verstuurd naar de basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Amersfoort. Hierin staat meer informatie over de prijsvraag. Ook komt er een speciale flyer, met meer informatie over de actie. Deze ligt vanaf half december bij diverse wijkcentra en in de Observant, Stadhuisplein 7. Daarnaast verspreiden vuurwerkverkopers de flyer.

Informatie: Renate Ernst, communicatieadviseur van de afdeling Stedelijk Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 49 54 of e-mail r.ernst@amersfoort.nl.

---- --