TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 02-01-2007

Televisie
andrÉ rieu op weg naar new york
Uitzending vrijdag 5 januari
Nederland 1- 21.30 uur

AndrÉ rieu verwezenlijkt zijn 'american dream'

Het succesverhaal van André Rieu kent geen grenzen; in 2006 verwezenlijkt hij met zijn Johan Strauss Orkest en Koor zijn 'American Dream'. In deze 6-delige roadsoap ANDRÉ RIEU OP WEG NAAR NEW YORK, te zien vanaf vrijdag 5 januari, volgen we het complete Amerika-avontuur vanaf de voorbereidingen en vertrek vanaf zijn woonplaats Maastricht tot en met het succesvolle concert in de wereldberoemde Radio City Music Hall in New York.

In de soap krijgt de kijker een realistisch beeld van de totstandkoming van de belangrijke tournee door Amerika in 2006. De TROS volgt het gezelschap van Rieu gedurende het hele jaar en was er op de momenten van grote vreugde en in tijden van vermoeidheid.

Van iedereen wordt veel gevraagd tijdens een slopende tour. Orkestleden en de technische crew zijn weken aan een stuk van huis. Dan komt het aan op een flinke dosis incasseringsvermogen. Aan André Rieu zelf de taak om alles in goede harmonie te laten verlopen.

Het resultaat mag er zijn: het concert in New York, in de Radio City Music Hall, opgenomen met twintig camera's, betekende wederom een mijlpaal voor André Rieu en zijn orkest in de Verenigde Staten.

Dit concert in New York wordt door de TROS in twee delen uitgezonden op vrijdag 9 februari en vrijdag 16 maart om 22.00 uur op Nederland 1.




TROS