LLiNK

Rotterdam, 3 januari 2007


- PERSBERICHT -

LLinke Soep begint 2007 in Afrika

Klopt het beeld wat wij van Afrika hebben?

Is Afrika een continent dat we maar beter kunnen opgeven, of heeft het zin om te investeren? Klopt het beeld dat we in het Westen hebben van Afrika? Of moet dit nodig worden bijgesteld? In LLinke Soep stelt Marcel van der Steen deze vragen aan ondermeer Volkskrant-fotograaf Raymond Rutting. Dit weekend opent zijn tentoonstelling 'Oog op Afrika' in het stadhuis in Utrecht. Verder zoomt LLinke Soep in op de aids-problematiek in een reportage vanuit Senegal. LLinke Soep is vrijdag 5 januari om 20.00 uur te beluisteren op Radio 1.

Oorlog in Somalië, rellen in Burkina Faso, vluchtelingen uit Senegal. Honger, armoede en stervende kinderen. Het beeld dat we in het Westen hebben van Afrika wordt vooral gekleurd door slecht nieuws van het continent. We doneren geld aan organisaties die er goed werk willen doen. Maar heeft dat zin? Heeft ontwikkelingshulp de afgelopen dertig jaar effect gehad? LLinke Soep zoekt vrijdagavond naar de antwoorden.

Volkskrant-fotograaf Raymond Rutting wil met zijn werk mensen op een andere manier naar Afrika laten kijken. Rutting (Volkskrant, National Geographic) reisde voor zijn werk over de hele wereld en bezocht vele conflictgebieden. Zijn beelden zijn meermalen bekroond en hij werd twee keer uitgeroepen tot Fotojournalist van het Jaar.

Ook in LLinke Soep het tweede deel van de Senegal-serie. Waarin deze week aandacht voor aids en seks in Dioffior, een Senegalees dorp, zo'n drie uur rijden van Dakar. Marcel van der Steen gaat met Babacar op zoek naar condooms. En Awa brengt hem in het ziekenhuis, waar zwangere vrouwen op HIV worden getest.

LLinke Soep is een jongerenmagazine over Praktisch Idealisme. LLinke Soep is iedere vrijdag om 20.00 uur te beluisteren op Radio 1. LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


------------------------------------------

EINDE PERSBERICHT




LLiNK