Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 4 januari 2007

BNN United in het teken van Coolcast 2007

HOE STOUT ZIJN DE COOLCASTERS VAN 2007?

Vrijdag 5 januari staat BNN United tussen 21.00 uur en 22.00 uur in het teken van Coolcast 2007. De nieuwe lichting Radio-Coolcasters stellen zich door middel van korte gesprekjes met presentatrice Willemijn Veenhoven voor aan de luisteraars van Radio 1. Daarnaast zijn hun eigen gemaakte radioreportages te horen. Deze reportages zijn deze week gemaakt en hebben als thema: 'Doe iets stouts'.

De nieuwe lichting Coolcasters hebben net een opleidingsweek aan de media-academie achter de rug. Ze leren daar 'de basics' van radio maken: produceren, opnemen en monteren. Coolcasters zijn scholieren of net afgestudeerde jongens en meiden die na een strenge selectie de kans krijgen om bij BNN het radiovak of het televisievak te leren. Werving vindt ieder jaar in november plaats via de site, via posters en tijdens de Studiebeurs te Utrecht. Voor BNN een uitgelezen kans om jong talent op te sporen.

De afgelopen jaren heeft Coolcast BNN al een aantal talenten opgeleverd. Zo is Filemon Wesselink ooit binnen gekomen via 'The Talents' (de voorloper van Coolcast). Ook Bart Meijer (presentator van het Klokhuis) en Evelien Bosch (presentator MTV) zaten bij deze lichting. Jan Willem van Zoest behoorden tot de eerste lichting Coolcast in 2005 en is nu vaste verslaggever van BNN United.

De deelnemers van 2007 zijn:
Lonneke Ziemerink 20 jaar
Rene Rietkerken 21 jaar
Tom van 't Einde 21 jaar
Jay Jay Boske 20 jaar
Matthijs van der Laar 22 jaar
Laura van der Holst 20 jaar
Bores van der Molen 21 jaar
Zanillya Farrell 23 jaar
Joost Hoebink 22 jaar
(winnaar Big Brother 2005)