Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 05-01-2007

Getuigen gezocht

IJSSELSTEIN Een vrouw uit IJsselstein is donderdagmorgen 4 januari op de Paardenlaan lastiggevallen door een schennispleger. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen.

De vrouw liet omstreeks 09.35 uur haar hond uit op de Paardenlaan, ter hoogte van de Jan van der Heijdenweg. Een voor haar onbekende man stapte uit een auto die de alarmlichten aan had en de man kwam op de vrouw aflopen. Hij liet zijn geslachtsdeel zien en pakte de vrouw vast. Waarschijnlijk omdat haar hond begon te grommen, liet hij los en maakte de man zich uit de voeten. In zijn auto reed hij met hoge snelheid weg in de richting van het politiebureau.

Signalement van de man:

Blanke man, tussen 30 en 40 jaar oud, bierbuik, kort donkerbruin haar, bol gezicht, droeg zwarte kleding. De man reed in een klein model, wat ouder, mintgroen gekleurde auto.

Heeft u informatie die de politie kan helpen met het onderzoek? Belt u dan met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Automobilist aangehouden

IJSSELSTEIN Een 60-jarige man uit IJsselstein is dinsdag aangehouden achter het stuur van zijn auto met te veel alcohol in zijn lichaam.

Omstreeks 18.50 uur kreeg de politie de melding dat getuigen hadden gezien dat een man die vermoedelijk onder invloed van alcohol was, in de Kerkstraat reed. De politie kwam ter plaatse en trof de man aan. De blaastest wees uit dat hij inderdaad teveel had gedronken en dus werd hij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 380 ug/l in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Autoinbreker aangehouden

IJSSELSTEIN - Een 21-jarige man uit IJsselstein is in de nacht van donderdag op vrijdag 5 januari aangehouden voor een inbraak in een vrachtwagen.

Omstreeks 00.25 uur kreeg de politie de melding dat een man aan het inbreken was in een vrachtwagen die geparkeerd stond aan de Televisiebaan. Op basis van een signalement zocht de politie de omgeving af en vond de verdachte, een 21-jarige IJsselsteiner, op het Studioplein. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Helers aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft donderdagavond op heterdaad twee verdachten van heling betrapt.

Surveillerende agenten reden omstreeks 23.20 uur langs een parkeerplaats aan de Structuurbaan en zagen daar een auto staan die de lampen nog aan had. Een man, een 19-jarige inwoner van Nieuwegein, was druk bezig met een doos met dure merkkleding. Hij gaf aan dat net gekocht te hebben en werd aangehouden voor heling. Een 22-jarige plaatsgenoot die in de auto zat, is ook aangehouden. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Verlichtingscontrole

NIEUWEGEIN Op de Noordstedeweg en de Heemsteedsekanaaldijk heeft de politie donderdagavond een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen 18 fietsers een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was.