Politie Hollands Midden

Datum: 5 januari 2007

Leiden Verkeersconflict Op donderdag 4 januari ontstond er rond 09.30 een ruzie in het verkeer tussen een 41 jarige Leidenaar en een 34 jarige man uit dezelfde woonplaats. De twee reden elkaar tegemoet op de Apollolaan waar zij elkaar troffen op een wegversmalling. Zij lieten elkaar niet passeren. Er werd over en weer gescholden wat uitliep op een handgemeen. De 34 jarige man heeft vervolgens zijn weg vervolgd. De 41 jarige deed aangifte bij de politie. Agenten hebben de 34 jarige man via zijn kenteken kunnen traceren. Beide geven elkaar de schuld van hetgeen er gebeurde. De politie maakt een dossier op waar justitie zich over kan buigen.

Leiden Overlast jeugd

De politie heeft donderdagavond, 4 januari, een groep van vijftien jongeren aangesproken op de Atjehstraat vanwege het veroorzaken van overlast. De groep stond onder een onderdoorgang van woningen en sprak erg luid. Daarnaast stonden er enkele bromfietsen met draaiende motor. De politie heeft de namen van de jongeren genoteerd. Vier van hen konden zich niet legitimeren en werd meegenomen naar het bureau.

Leiden Aanhouding na aanbrengen graffiti

Een beveiligingsmedewerker heeft vrijdag 5 januari in de vroege ochtend een 18 jarige Leidenaar aangehouden. Hij betrapte de Leidenaar toen deze op de Kaiserstraat, bij de universiteit, met een verfspuitbus graffiti spoot op de muur. De Leidenaar werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Deze nam zeven spuitbussen in beslag. Volgens de Leidenaar had hij ook op een muur aan de Cleveringastraat graffiti gespoten.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na winkeldiefstal

De politie heeft donderdagmiddag 4 januari twee Alphenaren van 13 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee zouden samen met een derde kleine goederen hebben weggenomen uit drie winkels. Bij de Zeeman werd één van de verdachte betrapt toen hij de winkel wilde verlaten zonder een pakketje batterijen te betalen. De politie werd ingeseind, waarna ook het vriendje werd aangehouden. Uit de twee andere winkels werden chocola en oorbellen gestolen.

Gouda Aanhouding na inbraak in auto

De politie heeft donderdagmiddag 4 januari na een melding, een 17 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van inbraak in een wit bestelbusje. De verdachte zou samen met een andere die middag in geparkeerde auto's op de Lekkenburg hebben gekeken, waarna hij een ruit van het busje vernielde en er vermoedelijk iets uit pakte. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de verdachte op basis van het opgegeven signalement. Hij werd korte tijd later op de Kannenburg aangehouden. De politie verzoekt de bestuurder van de bestelbus zich te melden voor het doen van aangifte.

Waddinxveen Verkeersongeval Op de IJsermanweg in Waddinxveen vond op donderdag 4 januari rond 16.30 uur een aanrijding plaats waarbij een twee opzittende van een scooter en een automobilist betrokken waren. De automobilist, een 27 jarige man uit Waddinxveen, reed over de G. van Dort Kroonweg en naderde de T-splitsing met de IJsermanweg. Hij reed de splitsing op en zag hierbij de scooter over het hoofd. Plotseling, verklaarde de automobilist, werd hij aan de linkerkant geraakt. Hij stapte uit zijn auto en zag twee jongens gewond op de grond liggen. De automobilist belde direct 1-1-2. De ambulance heeft de twee jongens, een 15 jarige jongen uit Moerkappelle en een jongen uit Zevenhuizen (leeftijd onbekend) overgebracht naar het ziekenhuis.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --