Gemeente Alkemade


Uitreiking prijzen vrijwilligers Alkemade

05-01-2007

Dit jaar organiseerde de gemeente Alkemade wederom de verkiezing van de 'Vrijwilliger en de Vrijwilligersorganisatie van het Jaar 2006'. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 4 januari 2007.

De gemeente heeft dit jaar 11 voordrachten ontvangen voor de 'Vrijwilliger van het Jaar' en 7 voordrachten voor de 'Vrijwilligersorganisatie van het Jaar'. De jury heeft in beide categorieën vervolgens drie nominaties vergeven.

Genomineerde vrijwilligers Genomineerde organisaties Mevrouw C.M. Bollen Brandweer Alkemade
De heer M. Honcoop Kaagfit
Mevrouw M. Koot RK Vereniging voor EHBO St. Christofoor

Mevrouw C.M. Bollen is door de jury verkozen tot 'Vrijwilliger van het jaar 2006'. De jury heeft grote bewondering voor het feit dat mevrouw Bollen op tachtigjarige leeftijd nog zo actief betrokken is bij verschillende vrijwilligersorganisaties.

De prijs voor 'Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2006' is uitgereikt aan RK Vereniging voor EHBO St. Christofoor voor het veelzijdige en belangrijke werk dat zij verricht voor de gemeenschap.

Uiteraard zijn alle vrijwilligers en organisaties die zijn voorgedragen ontzettend belangrijk en was het voor de jury moeilijk om tot een beslissing te komen. Omdat dit een verkiezing is, is er één "winnaar" gekozen. Maar wat het gemeentebestuur met deze verkiezing vooral duidelijk wil maken, is dat alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties voor ons winnaars zijn. De verkiezing is een blijk van waardering naar alle vrijwilligers(-organisaties) en één in het bijzonder wordt extra in het zonnetje gezet.

Het juryrapport kunt u hieronder downloaden. De jury is zich ervan bewust dat er vrijwilligers en/of organisaties zijn, die niet zijn genomineerd maar in uw ogen wellicht meer, beter of gewoon minder opvallend werk doen. Dit doet echter niets af aan de verdiensten van degenen die dit jaar voorgedragen zijn. Wij willen u van harte verzoeken om komend jaar goed op te letten en voor 2007 uw 'Vrijwilliger en/of Vrijwilligersorganisatie van het Jaar' voor te dragen.

Bijlagen :
Juryrapport vrijwilligersverkiezing 2006 gemeente Alkemade.pdf