Persberichten Rijn en Venen, 10.15 uur

Utrecht, 05-01-2007

Te snel

VINKEVEEN Het Verkeershandhavingsteam heeft donderdag 4 januari een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg N201.

Tussen 09.00 en 11.00 uur passeerden 1645 automobilisten de radarapparatuur. In 16 gevallen reed men sneller dan de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.

De top lag op 112 kilometer per uur.

Jongeren betrapt op afsteken vuurwerk

BREUKELEN De politie heeft donderdagmiddag drie jongeren uit Breukelen beboet voor het afsteken van vuurwerk.

De jeugdigen, varierend in leeftijd tussen 7 en 10 jaar, maakten deel uit van een groep van zes jongeren op de Dudok de Witstraat. Zij hadden het vuurwerk nog in hun bezit toen de agenten hen betrapten. Zeventien rotjes en twee stuks siervuurwerk werden afgenomen. Twee jongeren werden doorverwezen naar bureau Halt. Eén jongere kreeg een bekeuring.

Controle

BREUKELEN De politie heeft donderdag 4 januari tussen 09.00 en 16.15 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op meerdere locaties in de gemeente Breukelen.

Er werd gelet op de naleving van de verkeersverboden zoals geslotenverklaringen en parkeerverboden en het houden aan de toegestane maximumsnelheid.

Op het Zandpad en de Brugoprit werden 34 automobilisten bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De hoogste gemeten waarde was 89 kilometer per uur.

Het negeren van de geslotenverklaring vond plaats op de Kerkbrink en de Dannestraat. Drie bestuurders kregen hier een bekeuring voor het negeren van het verbod.

Op de Kerkbrink, de Hazeslinger en de Markt werden 19 automobilisten bekeurd omdat zij hun auto parkeerden in strijd met een parkeerverbod of ontbreken van een geldig parkeerbewijs.

Geen rijbewijs leidt tot aanhouding

WOERDEN De politie controleerde donderdagmiddag om 17.05 uur een 30-jarige automobilist op de Hoge Rijndijk die met gedeeltelijk geblindeerde ruiten reed.

Hij kon ook geen rijbewijs kon tonen en was niet in het bezit was van een ander identiteitsbewijs.

De man werd aangehouden maar was het hier in het geheel niet mee eens. Hij verzette zich tegen de aanhouding en beledigde de agenten.

Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten met meerdere bekeuringen en een proces-verbaal voor belediging en verzet.

Woninginbreker aangehouden

MAARSSEN De politie heeft donderdagavond om 19.05 uur in een woning op de Klokjeslaan een 18-jarige inwoner van Maarssen aangehouden voor het plegen van een woninginbraak.

Bij de woning was eerder die week een inbraakpoging geweest en het vermoeden bestond dat de verdachte zou terugkomen. Dit bleek te kloppen want de verdachte kon nu op heterdaad betrapt worden toen hij de woning binnenkwam. De verdachte probeerde nog te vluchten en verzette zich tegen de aanhouding. Hij werd geboeid en ingesloten op het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort.