Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man opgepakt na huiselijk geweld tegen ex

Publicatiedatum: 5-1-2007 10:48:11

Barneveld - In Barneveld heeft de politie donderdagavond een 32-jarige inwoner opgepakt wegens huiselijk geweld tegen zijn 33-jarige ex-vrouw. De man zou de woning van het slachtoffer zijn binnengekomen met sleutels die hij nog niet ingeleverd had. Eenmaal binnen zou er ruzie zijn ontstaan waarbij de Barnevelder zijn ex-vrouw zou hebben geslagen. Ook zou hij binnen goederen hebben vernield. De vrouw vluchtte de woning uit en waarschuwde elders de politie. Die hield de Barnevelder, die nog in de woning was, aan. De man is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. De vrouw bleek door het geweld lichtgewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto op zijn kant door overstekende kat

Publicatiedatum: 5-1-2007 10:47:37

Wageningen - Een 23-jarige Arnhemse automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag in Wageningen met zijn auto van de weg geraakt door een overstekende kat. De man was bij het ongeval ongedeerd gebleven maar zijn auto liep zware schade op. Volgens de verklaring van de Arnhemmer reed hij omstreeks één uur over de Ritzema Bosweg richting Renkum. Ter hoogte van een verkeersheuvel zag hij plotseling een kat de rijbaan oversteken waardoor hij wilde uitwijken. Door de uitwijkmanoeuvre verloor de Arnhemmer de macht over het stuur en werd via de stoep tegen een boom gelanceerd waarna zijn wagen op zijn kant terecht kwam. Uit voorzorg werd ook de brandweer ontboden om te kijken of er sprake was van vloeistoflekkages. Die bleken er echter niet te zijn. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser rijdt door rood: aanrijding

Publicatiedatum: 5-1-2007 10:46:54

Doorwerth - Het rijden door rood licht is donderdagochtend in Doorwerth noodlottig geworden voor een 17-jarige bromfietser uit Oosterbeek. De jongen raakte omstreeks acht uur betrokken bij een aanrijding met een auto op de Utrechtseweg, ter hoogte van de kruising met de Kerklaan. De Oosterbeker was daarbij met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde toen een 55-jarige automobiliste uit Doorwerth bij groen licht de kruising op wilde rijden. De Oosterbeker, die het rode licht negeerde, reed tegelijkertijd de kruising op en botste tegen de flank van de auto. Beide voertuigen liepen schade op en moesten worden afgesleept. De bromfietser werd terplekke onderzocht door ambulancepersoneel maar bleek niets te mankeren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder bekent aanbrengen graffiti

Publicatiedatum: 5-1-2007 10:46:10

Barneveld Een zestienjarige jongen uit Barneveld heeft onlangs tegenover de politie bekend op verschillende plaatsen in zijn woonplaats vernielingen te hebben aangericht door het aanbrengen van graffiti. De vernielingen zouden zijn aangericht in november van het afgelopen jaar op gevels en ruiten van gebouwen aan onder meer de Burgemeester Kuntzelaan, waardoor voor ruim 2000 euro schade was ontstaan.

Door wijkagent van Barneveld werd naar aanleiding van een viertal aangiften een onderzoek ingesteld. Uit de aangiften bleek dat de voorgevel van het kasteel De Schaffelaar, enkele reclameborden op het NS-station, een vitrinekast in de winkelstraat en de zijgevel van een supermarkt waren bekalkt met diverse teksten. Bij het onderzoek kwam de zestienjarige Barnevelder als verdachte in beeld. De knaap werd eind november aangehouden voor een ander strafbaar feit en vervolgens ook aan de tand gevoeld over de graffiti. Daarbij bekende de Barnevelder verantwoordelijk te zijn voor een viertal zaken: op de Burgemeester Kuntzelaan, Leeuwerikstraat, Langstraat en Stationsweg. Het onderzoek is inmiddels afgerond en er is proces-verbaal opgemaakt. De Barnevelder kreeg van justitie een dagvaarding en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Edenaar raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 5-1-2007 10:45:35

Ede - Een 48-jarige Edese automobilist die beschonken achter het stuur zat is in de nacht van donderdag op vrijdag op de Oortveldlaan zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man viel op door zijn slingerende rijgedrag op de Verlengde Maanderweg. Politieagenten lieten de man stoppen maar dat lukte pas op de Oortveldlaan. De man parkeerde zijn auto half op de stoep waarbij hij bijna tegen een boom aan reed. De Edenaar moest mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 1,74 (ruim drie keer de norm). Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie autos op elkaar bij De Klomp

Publicatiedatum: 5-1-2007 10:44:24

De Klomp (Ede) - Op de Stationsweg in De Klomp zijn donderdagmiddag drie autos op elkaar gebotst. Alle bestuurders waren met de schrik vrij gekomen. De aanrijding gebeurde omstreeks kwart voor vijf toen een 33-jarige automobilist uit Veenendaal niet tijdig kon stoppen voor een 33-jarige plaatsgenoot, die voor hem stilstond. Als gevolg van de aanrijding botste de 33-jarige weer op zijn voorganger, een 55-jarige Edenaar. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053