Provincie Groningen

Nieuwjaarsreceptie 2007 5 januari 2007

Toespraak
Het nieuwe jaar is weer begonnen. Als vanouds was er op 2 januari een nieuwjaarsreceptie op het provinciehuis voor alle burgers van de provincie Groningen met een toespraak (PDF - 36 Kb) van commissaris van de koningin Hans Alders. Dit jaar was de receptie niet alleen in de Statenzaal maar ook in het nieuwe Atrium. De receptie werd door ruim driehonderd mensen bezocht.

Nieuw beeldmerk
Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om het nieuwe beeldmerk voor het aankomende POP-traject te lanceren. Dit beeldmerk zal, in combinatie met andere communicatieacties, gezicht geven aan het burgerparticipatietraject waarin burgers meedenken over het nieuw vorm te geven Provinciaal Omgevingsplan. Tijdens de nieuwjaarsreceptie waren daarom ook de eerste opnames van POPTV. Deze opnames zullen deze maand te zien zijn op een speciaal voor dit project opgezette website.

POP-beeldmerk
Het nieuwe POP-beeldmerk

Over het POP
De provincie Groningen gaat een nieuw Provinciaal Omgevingsplan (POP) maken. Het plan gaat over hoe de provincie er de komende jaren uit gaat zien. Thema's in het POP zijn onder andere: wonen, ondernemen, bereikbaarheid, milieu en veiligheid. De provincie wil dit plan samen met burgers en maatschappelijke instanties ontwikkelen.

Foto's van de nieuwjaarsreceptie
Nieuwjaarstoespraak commissaris van de koningin Hans Alders Nieuwjaarstoespraak Hans Alders
Opnames voor POPTV buiten Opnames voor POPTV buiten Opnames voor POPTV buiten
Nieuwjaarsreceptie 2007 in het Atrium
In het Atrium
Opnames POPTV binnen
Opnames POPTV binnen
Optreden van de Full Minties
Optreden van The Full Minties

5 januari 2007