Gemeente Vlaardingen


Opening loket Welzijn en Zorg
05 januari 2007

De gemeente Vlaardingen heeft 2 januari het loket Welzijn en Zorg geopend. Een loket waar alle Vlaardingers terecht kunnen met vragen en aanvragen op het gebied van welzijn en zorg. Bijvoorbeeld het aanvragen van hulpmiddelen als een rolstoel of een traplift of met vragen over welzijnsvoorzieningen en opvoeding.

Internet/DCO/Pics/Nieuws/2005/2006/AWA_WMO2527WEB.jpg Wethouder Cees Oosterom (m) opende het loket Welzijn en Zorg.

Het nieuwe loket is opgezet in verband met de invoering van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning op 1 januari. De gemeente wil inwoners stimuleren om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en mee te blijven doen in de maatschappij en ook om elkaar daarin te ondersteunen. Mensen die al wat ouder zijn of een beperking hebben en daardoor een aantal dingen niet meer zelf kunnen, kunnen bij het nieuwe loket ondersteuning aanvragen.

Afspraak maken

Om een aanvraag te doen kunt u het beste vooraf telefonisch een afspraak maken via het telefonisch informatiecentrum, tel: (010) 248 4000. Dit kan voor de ochtend en voor de middag. Voordeel is dat u met afspraak niet lang hoeft te wachten. Ook zonder afspraak kunt u langskomen bij het loket. Een aanvraag indienen kan dan alleen in de ochtenduren omdat s ochtends een consulent van ROGplus aanwezig is. ROGplus verzorgt voor de gemeente de uitvoering van de ondersteuning.

Voor mensen die moeilijk naar het stadskantoor kunnen komen, is er een mogelijkheid om te vragen of een consulent hen aan huis kan komen bezoeken of om telefonisch een aanvraag in te dienen.

De ROGplus-consulent bespreekt met de aanvrager bovendien of er naast het aangevraagde hulpmiddel ook behoefte is aan andere ondersteuning. Op sommige aanvragen kan de medewerker van ROGplus direct een beslissing nemen. Voor andere aanvragen is eerst een huisbezoek of een medisch onderzoek nodig.

Publiekshal Stadskantoor
Het loket Welzijn en Zorg is te vinden in de publiekshal van het Stadskantoor aan Westnieuwland 6 en is geopend op maandag van 08.00 uur tot 13.00 uur, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur en op woensdag van 8.00 uur tot 19.00 uur. Het loket is ook telefonisch (010-248 4000), schriftelijk (postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen) en per e-mail (gemeente@vlaardingen.nl) bereikbaar.