Gemeente Bussum

Samenwerking sociale diensten bezegeld met nieuw logo SoZa-website.JPG

Deze verregaande samenwerking tussen de afdelingen Sociale Zaken van de gemeenten Bussum, Muiden en Naarden is bezegeld met een nieuw logo.

De gemeenten Bussum, Naarden en Muiden werken sinds 1 juli 2006 samen op het gebied van de sociale dienstverlening. Per 1 januari 2007 is daar een groot deel van de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) bijgekomen.

Op vrijdag 22 december ondertekenden de burgemeesters van de drie gemeenten de contracten voor de Wmo-samenwerking. Het gaat hier om de back-office werkzaamheden van aanvragen voor voorzieningen voor gehandicapten en huishoudelijke verzorging; twee belangrijke taken binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning.

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd vanuit het Bussumse gemeentehuis. Om toch duidelijk te maken dat de dienstverlening de drie gemeenten betreft, is gekozen voor de ontwikkeling van een huisstijl die deze lading dekt. Daarnaast geeft de nieuwe huisstijl ook intern meer duidelijkheid.

Verwacht wordt, dat door de samenwerking het aantal aanvragen dat door Sociale Zaken in het kader van de Wmo afgehandeld moet worden, zal toenemen van 800 naar 4500 aanvragen per jaar.

Op de foto: Burgemeester Worm van Muiden snijdt de taart waarmee de samenwerking is gevierd, bijgestaan door burgemeester Rehwinkel van Naarden (links) en burgemeester Schoenmaker van Bussum.