Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Hoogeveen, 05-01-2007

Bestuurder onder invloed
HOOGEVEEN Op de Europaweg in Hoogeveen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 54 jr. automobilist uit Nieuweroord aan. De man had gedronken (1 promille). Omdat dit de tweede keer binnen een jaar is dat deze man is aangehouden voor het onder invloed rijden in een auto, moet hij zich binnenkort voor de Rechtbank verantwoorden. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Hennepkwekerij in woning
MEPPEL In een woning aan de Van Hallstraat in Meppel trof de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 280 planten aan. De planten en aanverwante artikelen werden afgevoerd en vernietigd. 17 assimilatielampen zijn in beslag genomen. Een 41 jr. vrouw uit Meppel werd in de woning aangetroffen en aangehouden. Zij verklaarde eigenaresse te zijn van de kwekerij. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 25 jr. bewoner van het pand wordt binnenkort door de politie verhoord. Hij was niet in de woning aanwezig. Medewerkers van het elektriciteitsbedrijf stelden vast dat de elektriciteit voor de kwekerij illegaal is afgetapt en sloot de stroomtoevoer af.

Bromfietscontrole
MEPPEL Motorrijders van de politie controleerden donderdagmiddag en avond enkele tientallen bromfietsers. Vier daarvan kregen ene proces-verbaal omdat hun bromfiets een te hoog vermogen had. Een vijfde werd bekeurd voor een lekke uitlaat.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.