Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd
communicatie Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Agente arresteert in vrije tijd straatrover / Hoofdweg (05/01/2007)

Donderdagmiddag 4 januari rond halfvier werd een 18-jarige man gearresteerd omdat hij op de Hoofdweg een koffer probeerde te stelen van een 28-jarige vrouw. Vier mannen die op de uitkijk stonden werden eveneens gearresteerd. Alle vijf verdachten zijn in verzekering gesteld.

Een agente die in haar vrije tijd was zag de vrouw met haar fiets een voetgangersoversteekplaats oversteken op de Hoofdweg. De vrouw had op haar bagagedrager een fietstas zitten waar een koffer in zat. De 18-jarige verdachte liep naar de vrouw toe en trok met kracht aan de koffer. Hij probeerde uit alle macht de koffer te stelen maar door het verzet van de vrouw lukte dit niet. Vier mannen, in de leeftijd van 17 tot en met 19 jaar, stonden op de uitkijk. Nadat het te lang duurde om de koffer te bemachtigen liepen de vijf mannen weg in de richting van de Willem Schoutenstraat. De agente in burger achtervolgde de vijf mannen en wist met hulp van door haar gealarmeerde collega's de vijf verdachten te arresteren.

De man die daadwerkelijk de koffer probeerde te bemachtigen wordt vandaag geleid voor de rechter-commissaris. De overige vier verdachten zijn inmiddels heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.