Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 januari 2007

Vrouw van tas beroofd

Enschede

Een 80-jarige Enschedese is op donderdag 4 januari omstreeks 13.50 uur van haar tas beroofd. De bejaarde vrouw reed in haar invalidenwagen over de GJ van Heekstraat in Ensched, in de richting van de Maanstraat. Onder haar arm droeg ze een tas. Ter hoogte van de Weegschaalstraat werd de vrouw ingehaald door een fietser, waarbij ze een duw tegen het voertuig kreeg en iets naar links schoot. De fietser zag toen kans de tas te grijpen en ging hiermee vandoor, hij fietste weg in de richting van de Maanstraat. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen bellen via 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. Van de dader is het volgende signalement bekend: Ongeveer 20-25 jarige man, licht getinte huidskleur en kort donker haar, lengte 1.60-1.70m, tenger postuur. Hij droeg donkere kleding en verplaatste zich op een herenfiets met verchroomd stuur. (07-001866)

Geld gestolen tijdens pinnen

Enschede

Op woensdag 3 januari vond omstreeks 18.05 uur een diefstal plaats bij een geldautomaat aan de Hortensiastraat in Enschede. Een 27-jarige vrouw uit Nijmegen pinde daar geld. Terwijl zij daar mee bezig was en het geld tevoorschijn kwam, werd ze aan de kant geduwd door een jongeman, die vlak achter haar had gestaan. Onmiddellijk daarna griste deze persoon het geld uit de pinautomaat weg en ging er op een fiets vandoor.

De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen en verzoekt hen contact op te nemen via 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. Het signalement van de dader luidt als volgt: Blanke jongeman, 17 tot 20 jaar oud, normaal/slank postuur, lengte ongeveer 1.80-1.90m. Hij droeg donkere kleding en een wit gebreid mutsje. Hij fietste op een grijze herenfiets. (07-001576)

Politie neemt rijbewijs in van dronken automobilist

De Lutte

De politie controleerde op donderdag 4 januari om 18.30 uur een automobilist op de Denekamperstraat in De Lutte. Bij de man, een 65-jarige Denekamper, werd alcoholgebruik geconstateerd, De 65-jarige werd aangehouden en voor een ademanalyse naar het bureau overgebracht. De uitslag van de ademtest bedroeg 1,69 promille. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (07-001908)

Dronken man rijdt naar politiebureau om aangifte te doen en kan zijn rijbewijs inleveren

Denekamp

Een 23-jarige man uit Rossum wilde op vrijdag 5 januari om 04.55 uur aangifte doen van diefstal van geld. Hij had kort daarvoor een taxirit genomen van Enschede naar zijn woning in Rossum. Bij het afrekenen zou de man bestolen zijn door de taxichauffeur. De 23-jarige is daarop in zijn eigen auto gestapt en achter de taxi aangereden, maar kon hem niet bijhouden. Daarop reed de 23-jarige naar het politiebureau in Denekamp en belde naar de politie. Die kwam aangereden en zagen de 23-jarige in zijn auto zitten bij het bureau aan de Nordhornsestraat in Denekamp. De agenten constateerden behoorlijk alcoholgebruik bij de 23-jarige en hielden hem aan. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,8 promille. De politie nam zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op. Uit navraag bij het taxibedrijf is niet gebleken dat zij een taxirit Enschede - Rossum hadden gehad die nacht. (07-002032)

Toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede

De politie hield op donderdag 4 januari op meerdere locaties in Enschede toezicht op de verkeersveiligheid. Daarbij werden in totaal 42 bekeuringen uitgeschreven, onder andere 31x niet dragen van autogordels 3x rijden zonder geldig rijbewijs 2x voertuig niet verzekerd
2x geen geldige APK
4x diverse overtredingen

Agenten mishandeld door vrachtwagenchauffeur

Almelo

Op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo vond op donderdag 4 januari 2007 omstreeks 16.25 uur een aanrijding plaats tussen een busje en een vrachtwagen. Het betrof een zogenaamde kop-staart aanrijding. De bestuurster van het busje, een 24-jarige vrouw uit Hengelo, werd onderzocht door broeders van de ambulancedienst. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen, een 36-jarige man uit Haaksbergen, was niet gewond geraakt.

Zijn vrachtauto had schade. De linkerbuitenspiegel en de richtingaanwijzers waren eraf. Daarom werd hij met zijn vrachtwagen door de politie begeleid naar het dichtstbijzijnde tankstation. Daar kon hij vervangend vervoer regelen omdat hij niet verder mocht rijden met de beschadigde vrachtwagen. Hier gaf de chauffeur echter geen gevolg aan. Hij reed toch de A35 op. Een motoragent gaf hem een stopteken. Ook dit stopteken werd in eerste instantie door de chauffeur genegeerd. Uiteindelijk stopte de chauffeur zijn voertuig en werd hij aangesproken door de motoragent. De chauffeur verklaarde dat hij toestemming had gekregen van zijn baas om door te rijden. Omdat een bestuurder van een voertuig verantwoordelijk blijft, kreeg de chauffeur twee bekeuringen van de motoragent. Één voor het rijden zonder linkerbuitenspiegel en één voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Nadat de motoragent telefonisch contact had opgenomen met de baas van de 36-jarige chauffeur werd besloten de vrachtwagen af te slepen.

Inmiddels kwamen twee andere politieagenten de motoragent assisteren. De chauffeur gedroeg zich agressief en beledigde de betrokken agenten. Omdat de agenten het vermoeden kregen dat de chauffeur mogelijk weg zou rijden, de motor was nog draaiende, haalde één van de agenten de sleutels uit het contact. Dit om te voorkomen dat het overige verkeer op de snelweg in gevaar zou komen. Hierop werd de chauffeur zo kwaad dat hij op de politie insloeg. De chauffeur werd daarop aangehouden. Ook tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig en beledigde de agenten. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Een politieman heeft zich onder behandeling van een arts laten stellen. Zijn ribben en onderarm bleken zwaar gekneusd te zijn. De chauffeur moet vanmiddag voor de Officier van justitie verschijnen. (07-001904/07-001879)

Overbelading

Almelo

Surveillerende agenten zagen op donderdag 4 januari 2007 over de Weezebeeksingel in Almelo een 44-jarige bestuurder van een bestelauto met aanhanger rijden. Zij zagen dat op de aanhanger een graafmachinebak lag. Bij controle bleek dat de aanhanger te zwaar beladen was; 46% overbeladen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-001696)

Rijden zonder rijbewijs E

Vroomshoop

Op de Julianastraat in Vroomshoop zag een politieagent een 35-jarige bestuurder van een personenauto met een paardentrailer rijden. Het betrof een 2-assige trailer. De bestuurder bleek echter niet het vereiste rijbewijs E in zijn bezit te hebben. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. (07-001953)

Illegaal verbranden van afval

Vriezenveen

Surveillerende agenten zagen op donderdag 4 januari 2007 omstreeks 12.44 uur een hevige rookontwikkeling aan het Westeinde in Vriezenveen. Zij dachten eerste instantie aan een woningbrand. Ter plaatse bleek dat er gebrand werd in een olievat. De 40-jarige eigenaar bleek bezig te zijn met het opknappen ven een schuur en verbrandde het sloophout. De man heeft hiervoor een bekeuring gekregen. (07-001657)

Gezochte man aangehouden

Oldenzaal

Een 22-jarige automobilist uit Oldenzaal reed met een aanhanger over de Hengelosestraat in Oldenzaal. De automobilist werd herkend door één van de agenten omdat hij werd gezocht. De man had nog diverse boetes niet betaald. Daarom werd hij aangehouden. In totaal moet hij ongeveer 1024 euro betalen of 125 dagen 'zitten'. De man is ingesloten. (07-002027)

Brandstichting

Hengelo

Op dinsdag 2 januari 2007 omstreeks 15.44 uur kwam er een melding van een woningbrand aan de Johannes Bosboomstraat in Hengelo. Omwonenden waren ongedeerd en uit hun woning. De brandweer heeft de brand geblust. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van brandstichting. Een 58-jarige man, de bewoner, werd even later elders in Hengelo aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. (07-000800)

Monique Oude Wolbers/Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --