Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 05-01-2007

Voetganger gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Bij een aanrijding op de Cornelis Drebbelstraat is een 54-jarige Amersfoorter donderdag gewond geraakt. De man stak omstreeks 18.30 uur de straat over toen hij werd aangereden door een 19-jarige automobiliste uit Amersfoort. De vrouw verleende geen voorrang toen zij vanaf de Albert Schweitzersingel linksaf sloeg om de Cornelis Drebbelstraat in te rijden. De man liep een gebroken ruggenwervel en kneuzingen op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Fietsster aangereden

HOOGLAND Een 50-jarige fietsster uit Hoogland is donderdag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zevenhuizerstraat. Een 41-jarige automobiliste uit Hoogland liet de fietsster niet voorgaan toen zij omstreeks 16.00 uur vanaf de Plataanweg linksaf de Zevenhuizerstraat op wilde draaien. Door de aanrijding kwam de fietsster ten val. Daarbij liep zij een hoofdwond op. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Overval op winkel

AMERSFOORT Een winkel aan de Laan naar Emiclaer is donderdagmiddag overvallen door een nog onbekende man. Omstreeks 17.10 uur kwam de overvaller de winkel binnen. Hij wilde de inhoud van de kassa en zette zijn eis kracht bij door een vuurwapen te tonen. De medewerkster weigerde medewerking, waarna de man zonder buit de winkel verliet. Hij vertrok in onbekende richting. De politie heeft de omgeving nog afgezocht, maar de overvaller niet aangetroffen.

Het gaat om een blanke man van circa 1.80 meter lang en 30 tot 35 jaar oud. Hij droeg een donkergrijze driekwart jas, een spijkerbroek en een donkergrijze pet met rood en sprak goed Nederlands. Getuigen die informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44. Ook wil de politie graag spreken met de vrouw die melding heeft gemaakt van de overval. Deze vrouw wordt verzocht zich te melden bij de politie.

Hennepplantage ontmanteld

AMERSFOORT Een 27-jarige Amersfoorter is donderdag aangehouden nadat in zijn woning in de Banckertstraat een hennepplantage was aangetroffen. Bij de politie was informatie binnengekomen die duidde op de mogelijke aanwezigheid van een wietkwekerij in de berging van de woning. Politieagenten namen omstreeks 15.00 uur een kijkje bij de woning en troffen in de schuur 20 hennepplanten aan. In een slaapkamer stonden nog eens 20 planten. Er bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. Terwijl de agenten bezig waren met de ontmanteling, kwam de bewoner aanlopen. Hij werd aangehouden. De planten en de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Een 41-jarige Amersfoorter is donderdag omstreeks 16.00 uur op heterdaad betrapt op diefstal van een fles port bij een winkel aan de Hellestraat. Een personeelslid zag hoe de man de fles in zijn zak stak en vervolgens de winkel wilde verlaten. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij bleek landelijk bekend te staan als veelpleger en was pas net weer op vrije voeten. De man is ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontroles

AMERSFOORT/LEUSDEN/HOOGLAND De politie heeft donderdag op diverse locaties verkeerscontroles gehouden. Op de Koningingin Wilhelminalaan werden tussen 15.00 en 17.00 uur 579 voertuigen gecontroleerd. 35 Bestuurders reden te snel. De hoogste snelheid die werd gehaald, bedroeg 71 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur.

Het Verkeershandhavingsteam controleerde op de Amersfoortseweg in Leusden. Tussen 19.00 er 20.20 uur passeerden 440 voertuigen. Daarvan reden er 37 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 91 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.

Tussen 10.45 en 12.15 uur stond het Verkeershandhavingsteam op de Bunschoterstraat in Hoogland, waar een maximumsnelheid geldt van 80 kilometer per uur. Twee van de 185 voertuigen die de radar passeerden, reden te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedreeg 87 kilometer per uur.