Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 05-01-2007

Inbreker aangehouden

VEENENDAAL Een 42-jarige Veenendaler is in de nacht van donderdag op vrijdag op heterdaad aangehouden voor een inbraak in een garagebox aan de Beatrixstraat. Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding dat een man bezig was in te breken in de garagebox. Daarvoor had hij al aan de deuren van enkele andere garageboxen gevoeld. Agenten troffen in de straat een man aan die voldeed aan het signalement. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij een celstraf tegoed heeft van dertig dagen.

Snelheidscontroles

DOORN Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Dorpsstraat. Tussen 15.00 en 17.00 uur passeerden 1400 voertuigen de radar. Daarvan reden er 30 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 69 kilometer per uur, waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden.

VEENENDAAL Op de Grote Beer heeft de politie donderdag op snelheid gecontroleerd met een lasergun. Tussen 15.35 en 16.35 uur schreven de agenten negen bekeuringen uit. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 76 kilometer per uur, waar een snelheidslimiet geldt van 50 kilometer per uur.

Op de Wageningselaan vond een snelheidscontrole plaats tussen 10.10 en 10.50 uur. De agenten schreven twaalf bekeuringen uit. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 78 kilometer per uur, waar een snelheidslimiet geldt van 50 kilometer per uur.

LEERSUM Op de Maarsbergseweg heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 08.30 en 10.30 uur passeerden 1125 voertuigen de radar. Daarvan reden er 55 te hard. Uitschieter was een overtreder die 120 kilometer per uur reed, waar maximaal 80 kilometer per uur mag worden gereden.

Winkeldieven aangehouden

VEENENDAAL Een 42-jarige man en 42-jaroige vrouw, beiden uit Arnhem, zijn donderdagmiddag betrapt op winkeldiefstal van cosmetica. Beveiligingspersoneel van een winkel aan de Corridor zag de diefstal plaatsvinden en volgde de twee naar hun auto. Daar werden ze aangehouden om vervolgens te worden overgedragen aan de politie. De twee zijn ingesloten voor verhoor.

Roodlichtcontrole

VEENENDAAL Op drie kruisingen in Veenendaal heeft de politie donderdag roodlichtcontroles gehouden. Tussen 11.00 en 11.20 uur stonden de agenten op de kruising Industrielaan/Kerkewijk. Daar reed niemand door rood. Op de kruising Rondweg-West/Munnikenweg werden tussen 11.25 en 11.50 vijf bekeuringen uitgeschreven aan weggebruikers die het rode verkeerslicht negeerden. Op de Kruising Nieuweweg Noord/Voorpoort schreven de agenten tussen 13.50 en 14.15 uur één bekeuring uit.