Persberichten districten Utrecht stad, 11.45 uur

Utrecht, 05-01-2007

Drie verdachten bekennen vernielingen in Vleuten

VLEUTEN Op maandagochtend 1 januari werd een autovernieler aangehouden (zie persberichten Stad Utrecht d.d. 2 januari 2007).

Op 1 januari omstreeks 06.20 uur werd gezien dat een 17-jarige jongen uit Vleuten een spiegel van een auto aftrapte, die stond geparkeerd op de Nobel Hoeve. De jongen werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De jongen legde tijdens het verhoor een bekennende verklaring af en gaf aan (samen met nog twee anderen) diverse vernielingen aan autos te hebben gepleegd die geparkeerd stonden op de Nobel Hoeve, de Henri Dunantlaan en de Professor Bronckhorstlaan. Hier waren autoruiten en autospiegels vernield.

In totaal kwamen er 11 aangiften bij de politie binnen. De twee andere verdachten, een 16-jarige jongen en een 17-jarige jongen (beiden uit Vleuten), werden door agenten op 3 januari in hun woning aangehouden. Zij bekenden eveneens de vernielingen aan de autos te hebben gepleegd. Twee verdachten zijn inmiddels heengezonden en moeten zich op een later tijdstip voor de rechter verantwoorden. De andere verdachte wordt op vrijdag 5 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Verdachte tas

UTRECHT Donderdagmiddag is de La Vie-parkeergarage enige tijd ontruimd geweest nadat er een verdachte tas was aangetroffen.

Om 15.25 uur kreeg de politie de melding dat de beveiliging van de parkeergarage een tas onbeheerd had aangetroffen tussen de geparkeerde autos. Hierop is de garage ontruimd en is een bomverkenner ter plaatse gekomen. Toen bleek dat er normale goederen in de tas zaten is na ongeveer een half uur de parkeergarage weer opengesteld voor publiek.

Fietser aangereden

UTRECHT Donderdagmiddag raakte een 18-jarige fietser uit Utrecht gewond toen hij op de rotonde tussen de Maliebaan en de Snellenlaan werd aangereden door een auto.

Om 16.15 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding. De 18-jarige Utrechter reed met zn fiets over de Maliebaan in de richting van de Snellenlaan. Een 35-jarige automobiliste uit Soest reed over de Museumlaan in de richting van de Maliebaan. De automobiliste verwachtte dat de fietser af zou slaan, waardoor de twee in botsing kwamen. De man is met vermoedelijk licht letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Kop-staart-botsing

UTRECHT Donderdagmiddag 4 januari ontstond een kop-staart-botsing op de Rubenslaan.

Om 16.50 uur reed een 34-jarige man uit Leusden met zijn auto over de Rubenslaan in de richting van de Stadionlaan. De auto voor hem, die bestuurd werd door een 44-jarige vrouw uit Nieuwegein, moest plotseling remmen vanwege de verkeerssituatie. De 34-jarige automobilist kon niet tijdig stoppen en botste op de auto voor hem. Deze auto botste vervolgens op de auto van een 31-jarige man uit Italië. De 44-jarige Nieuwegeinse had last van haar nek en is per ambulance vervoerd naar het Diakonessen ziekenhuis.

Twee mannen aangehouden voor poging inbraak

UTRECHT Donderdagavond 4 januari zag een getuige hoe een man bij een woning aan de Simplonbaan probeerde in te breken. Om 19.50 uur kreeg de politie de melding. De getuige kon een goed signalement geven, en gaf aan dat de verdachte in een auto was gestapt. De politie kon even later twee mannen aanhouden die in een auto richting t Goyplein reden. Het betroffen een 20-jarige en een 22-jarige Utrechter. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Drie aanhoudingen op Stationsplateau

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie drie personen aangehouden die zich verzetten en niet voldeden aan een bevel of vordering.

Om ongeveer 21.15 uur moest de politie in actie komen tegen een groep jongeren op het stationsplateau. Verschillende malen hadden agenten een groep jongeren aangesproken met het verzoek zich te verwijderen. Na twee maal een waarschuwing werd overgegaan tot het bekeuren van de jongeren. Een 16-jarige jongen uit Utrecht wilde weglopen en werd aangehouden. Omdat hij zich verzette tegen zijn aanhouding moest gepast geweld worden gebruikt om hem onder controle te krijgen. Een 23-jarige agent liep letsel op bij de aanhouding. Een 30-jarige man uit Utrecht werd aangehouden omdat hij de agenten hinderde en niet weg wilde gaan. Een 17-jarig meisje werd aangehouden omdat zij stond te schelden en schreeuwen en niet voldeed aan het verzoek zich te verwijderen. Verschillende politie-eenheden, waaronder een hondengeleider met politiehond, zijn ingezet om tijdens de aanhoudingen de rust te bewaren. Na de aanhoudingen keerde de rust snel terug op het stationsplateau.

Poging beroving

UTRECHT Een jongen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 5 januari geprobeerd een 25-jarige vrouw van haar tas te beroven op de Wallesteinlaan.

Om 00.55 uur kreeg de politie de melding. Ter plaatse bleek dat de vrouw even daarvoor op de Wallesteinlaan was aangevallen door een jongen met een donkere jas met capuchon. De jongen heeft de 25-jarige vrouw getrapt en rukte aan haar tas. De vrouw kwam ten val en begon te schreeuwen, waarop de aanvaller zonder buit afdroop. Een getuige zag de verdachte voor het laatst op de hoek bij de Kloplaan. Een ambulance kwam ter plaatse voor het slachtoffer. Er was echter op dat moment geen verdere medische behandeling nodig. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie Utrecht Noord via 0900-8844.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie drie automobilisten aangehouden die met te veel alcohol op achter het stuur zaten.

Om 03.15 uur controleerden agenten een 31-jarige man uit Maarssen die zonder verlichting over het Zandpad reed. Een blaastest gaf aan dat de man te veel had gedronken. Op het bureau bleek na ademanalyse dat de Maarssenaar 700 ug/l in zijn lichaam had. Proces verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingenomen.

Om 04.05 uur controleerden agenten een 53-jarige automobilist op de Damstraat. Ook hij had te veel gedronken. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de Utrechter 320 ug/l in zijn lichaam had. Proces verbaal is opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van twee uur.

Om 04.40 uur hielden agenten een automobilist staande die tegen de richting in het Domplein op reed. Bij een blaastest bleek de 42-jarige bestuurder uit Zeist ook te veel gedronken te hebben. Ademanalyse op het bureau wees uit dat hij 420 ug/l in zijn lichaam had. Tevens bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt voor de verschillende feiten.