AutoRai

Kia Sportage gewaardeerd met vijf sterren tijdens botsproeven door Amerikaanse overheid

(1/5/2007)
De Kia Sportage is gewaardeerd met vijf sterren tijdens botsproeven die onlangs zijn uitgevoerd door de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) van het U.S. Department of Transportation. Dit is de hoogst haalbare score en was van toepassing op alle zitplaatsen in de Sportage.
âEerder dit jaar scoorden de Carnival en de Magentis ook al vijf sterren tijdens botsproeven door de NHTSA,â aldus Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland. âDeze hoge notering is opnieuw een bewijs dat Kia autoâs van hoge kwaliteit produceert met een hoog niveau aan veiligheids-voorzieningen."

De stoere, sportieve vormgeving van de Sportage heeft geresulteerd in een jeugdige uitstraling, maar het ontwerp spreekt ook automobilisten aan die prijs stellen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding dankzij de zeer complete uitrusting. De Kia Sportage ligt volledig in lijn met de traditie van Kia om veel aandacht te vestigen op veiligheid. Standaard is hij dan ook voorzien van zes airbags (twee voorairbags, twee zijairbags in de voorstoelen en twee gordijnairbags over de gele lengte ), ABS en Electronic Brake Distribution (EBD).

De Sportage biedt veel âwaar voor zijn geldâ dankzij de uitgebreide standaarduitrusting. De Sportage is leverbaar in vier uitrustingsniveausâs en 3 verschillende motoren. Zo is er de keuze uit de 2.0-liter viercilindermotor, 2.7-liter V6 en een krachtige 2.0-liter diesel. Alle Sportages zijn uitgerust met Cruise Control, lichtmetalen velgen, airconditioning op het Comfort-niveau en Climate Control op de overige uitrustingsniveauâs. Daarnaast beschikken de Adventure en X-treme uitvoeringsvarianten standaard over vierwielaandrijving.

De sterrenwaardering door de overheid maakt deel uit van het New Car Assessment Program (www.safercar.gov) van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA's).