Global Payments meldt winst tweede kwartaal

Global payments inc.

Global Payments meldt winst tweede kwartaal

ATLANTA, January 5 /PRNewswire/ --

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) heeft vandaag de resultaten aangekondigd voor het tweede kwartaal dat is geëindigd op 30 november 2006. In het tweede kwartaal zijn de inkomsten gegroeid met 19 procent naar US$260,7 miljoen, vergeleken met US$219,7 miljoen in het voorgaande jaar. Exclusief de invloed van uitgaven voor aandelenopties in de huidige periode en herstructureringskosten in het voorgaande jaar, groeiden de verwaterde inkomsten per aandeel met 16 procent naar US$0,44, vergeleken met US$0,38 in hetzelfde kwartaal het voorgaande jaar.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO )

Voor het halve jaar dat is geëindigd op 30 november 2006 groeiden de inkomsten met 17 procent naar US$521,0 miljoen, vergeleken met US$444,1 miljoen in dezelfde periode het voorgaande jaar. Exclusief de invloed van uitgaven voor aandelenopties in de huidige periode en herstructureringskosten in het voorgaande jaar, groeiden de verwaterde inkomsten per aandeel met 29 procent naar US$0,99 van US$0,77 in dezelfde periode het voorgaande jaar.

In overeenstemming met GAAP omvatten de verwaterde inkomsten per aandeel in zowel het kwartaal als de voorgaande periode van een jaar tot op heden bepaalde herstructureringskosten (zie bijgevoegd afstemmingsschema) die verband houden met een consolidatie van activiteitencentra, die in juli 2005 was aangekondigd. Bovendien omvatten zowel het huidige kwartaal als de periodes van een jaar tot op heden de erkenning van uitgaven voor aandelenopties als gevolg van de aanname van het bedrijf op 1 juni 2006 van de Statement of Financial Accounting Standards No. 123( R ), die gebruik maakt van de gewijzigde prospectieve methode. Voor de drie maanden en het halve jaar, eindigend op 30 november 2006, waren de GAAP-verwaterde inkomsten per aandeel respectievelijk US$0,42 en US$0,92, vergeleken met respectievelijk US$0,37 en US$0,75 in dezelfde periodes het voorgaande jaar.

Commentaren en vooruitzicht

Voorzitter, President en CEO Paul R. Garcia, verklaarde: "We zijn verheugd om solide financiële resultaten te melden voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2007, wat voornamelijk kwam door expansie in ons merchant-servicessegment. Ons binnenlands ISO-kanaal blijft de motor achter onze inkomstengroei voor merchant services, naast resultaten van een volledig kwartaal van onze nieuwe joint-venture met HSBC in Azië-Oceanië. De resultaten van onze merchant services hadden ook voordeel van een gunstige Canadese valutakoers, vergeleken met het voorgaande jaar. Gebaseerd op recente Canadese valutakoersbewegingen verwachten we echter niet een gelijkend voordeel te ontvangen voor de tweede helft van het fiscale jaar. Tenslotte heeft ons segment voor geldoverdracht van consumenten een sterke inkomstengroei gemeld in het kwartaal, hoewel we een langzamere groei voorzien in dit gebied voor de tweede helft van ons fiscale jaar vanwege een concurrerende prijsomgeving."

"Op basis van de resultaten van de eerste helft en de verwachtingen voor de tweede helft herbevestigen we de onderlaag van onze inkomstenrichtlijn van US$1057 miljoen voor het fiscale jaar 2007 en verlagen we de bovenlaag van deze richtlijn naar US$1069 miljoen. Deze inkomstenrichtlijn weerspiegelt een verwachte groei van 16 tot 18 procent ten opzichte van US$908 miljoen in het fiscale jaar 2006. Bovendien herbevestigen we onze richtlijn voor verwaterde inkomsten per aandeel over het fiscale jaar 2007 van US$1,79 naar US$1,85, exclusief de invloed van uitgaven voor aandelenoptie als gevolg van onze aanname van FAS 123R, voor een verwachte groei van 16 procent naar 20 procent ten opzichte van US$1,54 in het fiscale jaar 2006.(1) Inclusief de invloed van deze uitgaven voor aandelenopties is onze richtlijn voor verwaterde inkomsten per aandeel over het fiscale jaar 2007 US$1,69 tot US$1,75," zei Garcia.

Audioconferentie

Global Payments zal vandaag, 5 januari 2007, om 10.30 uur Eastern Time een audioconferentie houden om financiële resultaten en zakelijke hoogtepunten te bespreken. Toegang tot de audioconferentie kan worden verkregen door te bellen naar
+1-888-791-2132 (V.S.) of +1-517-623-4000 (internationaal) en een paswoord van "GPN" te gebruiken voor beide nummers, of via een webcast op www.globalpaymentsinc.com. Een herhaling van de conferentie zal tot en met 19 januari 2007 beschikbaar zijn op de website van Global Payments.

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) is een toonaangevende leverancier van elektronische transactieverwerkingsdiensten voor consumenten, handelaren, Onafhankelijke Verkooporganisaties (ISO's), financiële instellingen, overheidsbureaus en multinationale ondernemingen, die gevestigd zijn in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Oceanië. Global Payments biedt een uitgebreide reeks verwerkingsoplossingen voor creditcards en betaalkaarten, business-to-business-betaalkaarten, geschenkkaarten, elektronische conversie van cheques en garantie, verificatie en herstel van cheques, inclusief elektronische chequediensten, alsmede terminalmanagement. Het bedrijf levert ook diensten voor consumenten voor het overmaken van geld van de VS en Europa naar bestemmingen in Latijns-Amerika, Marokko en de Filippijnen. Bezoek voor meer informatie over het bedrijf en zijn diensten www.globalpaymentsinc.com.

(1) De verwaterde inkomsten per aandeel over het fiscale jaar 2006 waren US$1,53 op GAAP-basis, wat herstructureringskosten omvat die equivalent zijn aan US$0,01 in verwaterde inkomsten per aandeel.

Deze aankondiging en commentaren die tijdens de audioconferentie door het management van Global Payments worden gemaakt, kunnen vooruitziende verklaringen bevatten, overeenkomstig de bepalingen van de "veilige haven" van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Deze vooruitziende verklaringen hebben betrekking op risico's en onzekerheden, zoals vraag naar producten, aanvaarding door de markt en door klanten, het effect van economische omstandigheden, concurrentie, prijzen, ontwikkelingsmoeilijkheden , risico's van vreemde valuta, kosten van kapitaal, voortdurende verklaringen door creditcardorganisaties, de mogelijkheid om aanwinsten te voltooien en te integreren, en andere risico's die zijn omschreven in de SEC-dossiers van het Bedrijf, inclusief het meest recent ingediende Form 10-Q of Form 10-K, naar gelang toepasbaar. Het Bedrijf neemt geen verplichting op zich om (een van) deze verklaringen te herzien om toekomstige omstandigheden of het voorkomen van onvoorziene gebeurtenissen te reflecteren.

Contact: Jane M. Elliott

+1-770-829-8234 Telefoon

+1-770-829-8267 Fax
investor.relations@globalpay.com

Website: www.globalpaymentsinc.com

Contact:

Jane M. Elliott van Global Payments Inc., +1-770-829-8234, of fax, +1-770-829-8267, of investor.relations@globalpay.com /Foto: NewsCom:
www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO /AP-archief: photoarchive.ap.org /PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com