Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Extra editie KBO-krant met goed nieuws over Antillianen slaat aan

Op Katendrecht, een wijk in de deelgemeente Feijenoord, wonen veel Antillianen. De laatste jaren hebben ze ervaren hoe het is om alleen maar slecht nieuws te horen en te lezen over hun landgenoten. De negatieve berichtgeving drukte oorverdovend het goede nieuws over hun gemeenschap weg.

Handen ineen
Op Katendrecht gebeurt een heleboel, dat de kranten niet haalt. Reden genoeg voor het opbouwwerk BdF (= Bewonersondersteuning deelgemeente Feijenoord), de deelgemeente Feijenoord en andere partijen om samen met de Antillianen uit deze wijk de handen ineen te slaan. Het resultaat: een Bon Noticia (= Goed Nieuws) wijkkrant in full color, dat voor de kerst 2006 werd uitgegeven.

Positieve reacties
Deze speciale editie van de Katendrechtse Bewonersorganisatie (KBO), voor een belangrijk deel gerealiseerd door vrijwilligers, is bij iedere Katendrechter bezorgd. De artikelen zijn allemaal in het Nederlands geschreven, met vertalingen in het papiamentu, de voertaal van Antillianen en Arubanen. De eerste reacties van bewoners zijn erg positief. De Bon Noticia-krant is voor herhaling in december 2007 zeker vatbaar, vinden BdF en de deelgemeente Feijenoord.

Leefbaar en bruisend
De extra KBO-editie laat zien hoe het ook kan: een krant die vol staat met goed nieuws. Hierin is te lezen hoe iedereen, wit, zwart, vrouw, man, jong en oud werkt aan een leefbaar en bruisend Katendrecht. Antilliaanse Kapenesen laten zien wat er allemaal goed gaat binnen hun gemeenschap.

Kracht van bewoners
Deelgemeentevoorzitter Dagmar Oudshoorn, zegt dat het uitgangspunt in dit kader de kracht van de bewoners zelf is. We stimuleren ze en geven ze kansen. Daar, waar nodig, biedt Feijenoord bewoners de helpende hand. Maar tegelijkertijd vegen we problemen niet onder het tapijt en pakken we zaken die niet door de beugel kunnen streng aan.

Informatie
Voor meer informatie over de speciale editie van de KBO-krant kunt u bellen met Anna-Maria Carbonaro van Bewonersondersteuning deelgemeente Feijenoord, BdF, via 010-297 38 34 (maandag en vrijdag). Of via 010-484 27 43 (op dinsdag en woensdag).