Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem - Auto total loss na botsing tegen boom        |
Een 42-jarige automobiliste uit Doetinchem is op donderdag (04/01) op de Varsseveldseweg met haar auto tegen een boom gereden. De bestuurster raakte niet gewond; de auto raakte echter total loss en moest worden afgesleept.

De melding van het incident kwam omstreeks 20.30 uur bij de politie binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw op de Varsseveldseweg reed en daarbij uit de richting van Westendorp kwam. Door nog onbekende oorzaak is zij met de rechterwielen in de berm terecht gekomen. De vrouw probeerde dit te corrigeren, botste daarbij aan de overkant van de weg tegen een boom en kwam uiteindelijk op de rijbaan tot stilstand. De vrouw kwam met de schrik vrij. De voorkant van de auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.

|     |Achterhoek - Meerdere automobilisten met drank op achter het  |
|     |stuur                                                         |
Alcohol en verkeer gaat niet samen, reden waarom de politie controleert op het gebruik van alcohol tijdens het rijden. Meerdere automobilisten bleken op donderdag (04/01) op verschillende locaties in de Achterhoek met drank op achter het stuur van hun auto te zijn gekropen. Twee van hen konden hun rijbewijs inleveren.

Een 37-jarige automobilist uit Varsseveld werd omstreeks 16.00 uur op de Nettelhorsterweg in Geesteren door agenten gecontroleerd, omdat hij geen autogordel droeg tijdens het rijden. Hij bleek ook gedronken te hebben. Na aanhouding wees ademademanalyse op het politiebureau een promillage van 0,8 uit. Voor beide feiten kreeg hij een boete.

In Aalten bleek een 40-jarige automobilist uit Enschede op de Ringweg omstreeks 19.15 uur met alcohol op achter het stuur te zitten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,7 promille blies. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.

In Dinxperlo bleek een 45-jarige vrouw uit Winterswijk haar auto te hebben bestuurd terwijl ze alcohol had gedronken. De vrouw reed omstreeks 22.25 uur op de Aaltenseweg tegen een lantaarnpaal. Agenten die na de melding van het incident ter plaatse gingen, stelden vast dat er veel alcohol in het spel moest zijn. Na te zijn aangehouden lukte het de vrouw op het politiebureau niet in om een ademproef af te leggen waarop werd besloten om een bloedproef af te nemen om zodoende het alcoholgehalte te kunnen bepalen. De uitslag hiervan laat enige tijd op zich wachten. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd, ook omdat zij met haar rijgedrag de verkeers-veiligheid in gevaar heeft gebracht.

Agenten wilden op vrijdag (05/01) omstreeks 01.30 uur op de Bronbeekstraat in Eibergen op het gebruik van alcohol controleren, maar de man negeerde het stopteken en vervolgde zijn weg. Uiteindelijk slaagden agenten erin om de 60-jarige automobilist uit Eibergen op de Hupselse Dwarsweg te laten stoppen. Een blaastest wees uit dat er alcohol in het spel was, waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1,7 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, omdat hij de toegestane norm van 0,5 promille ruimschoots heeft overschreden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Beek - Automobilisten rijden te snel                      |
De politie heeft op donderdag (04/01) op de Arnhemseweg gecontroleerd of automo-bilisten zich netjes aan de snelheid hielden. Uiteindelijk reden 58 bestuurders te hard. Zij zijn allemaal bekeurd.

De controle is in de middaguren op de Arnhemseweg ter hoogte van de oversteek met de Polmanstraat gehouden. Deze oversteek staat als gevaarlijk bekend; in juni 2005 is hier nog een dodelijk ongeval gebeurd. Van de 380 automobilisten die passeerden, reden er 58 sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u. Alle overtreders kregen een bekeuring.

Einde berichten


---


---


---

---- --