Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 5 januari

BREDA, 5 januari 2007

Franse drugstoeristen aangehouden

ZUNDERT: De politie heeft donderdagmiddag drie inwoners (20, 23 en 23 jaar) van Merville (Frankrijk) aangehouden wegens bezit van softdrugs. Dat gebeurde rond 13.15 uur op de Meirseweg. Tijdens een verkeerscontrole gedroeg het drietal zich nogal zenuwachtig, waarna agenten de Fransen vroegen of ze drugs bij zich hadden. Ze overhandigen een kleine hoeveelheid wiet en na enig doorzoeken kwam nog eens 165 gram hennep uit de auto. Daarop werd het drietal aangehouden en meegenomen naar het bureau. De mannen zullen zich in een later stadium voor de rechtbank in Breda moeten verantwoorden. De drugs zijn in beslag genomen.

Veelpleger (22) aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: Een 22-jarige Bredase veelpleger is donderdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden bij een supermarkt aan de Terheijdenseweg. De veelpleger werd door agenten in burger gevolgd toen hij de supermarkt uitliep met een blikje mixdrank dat hij niet had betaald. Daarop werd de Bredanaar in de kraag gegrepen. Conform de afspraken met het Openbaar Ministerie is de man in verzekering gesteld.

BREDA: Een 15-jarige jongen uit Breda is donderdagavond rond 21.00 aangehouden bij een winkel aan de Karrestraat. Hij probeerde in een paskamer het beveiligingslabel van een spijkerbroek te verwijderen, maar personeel had hem door en hield hem aan. Agenten hebben de winkeldief meegenomen naar het bureau; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij opgerold: twee mannen aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 22.30 uur een hennepkwekerij aan de Antwerpenstraat opgerold. Na een melding van een buurtbewoner gingen agenten polshoogte nemen en constateerden dat er drie mannen in de woning aanwezig waren. Toen ze aanbelden, deed een man open die even later de deur dichtgooide en niet wilde meewerken aan zijn aanhouding. Een agent was genoodzaakt de deur in te trappen en tegen de man, een 28-jarige Bredanaar, pepperspray te gebruiken. Daarop lukte het hem aan te houden. Een tweede verdachte, een 36-jarige Bredanaar, werkte wel rustig mee bij zijn aanhouding. De derde man kon via de achterzijde van de woning wegvluchten. In de woning werden circa 325 planten plus bijbehorende apparatuur aangetroffen en vervolgens in beslag genomen. De planten en goederen worden vernietigd.

Beschonken automobiliste rijdt tegen auto en lantaarnpaal

ZEVENBERGEN: Een 38-jarige inwoonster van Zevenbergen is vrijdagmorgen rond 00.20 uur aangehouden op de Dr. Arienslaan. De vrouw reed daar onder invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto en een lantaarnpaal. Daarbij lep ze een hoofdwond op waarvoor ze naar het ziekenhuis moest. Bij de vrouw is een bloedproef afgenomen om te bepalen hoeveel alcohol ze in haar bloed had. De uitslag daarvan laat nog even op zich wachten. Het rijbewijs van de Zevenbergse is ingenomen. De vrouw moest een nachtje in het ziekenhuis blijven ter observatie; tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee vrouwen aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen rond 02.40 uur twee vrouwen (19 en 20 jaar) bij een horecazaak aan de Vismarktstraat. Zij worden verdacht van mishandeling van een 17-jarige stadgenote die daaraan een dikke lip overhield. Het tweetal ontkent de mishandeling en stelt dat het slachtoffer zelf ruzie zocht. De politie onderzoekt de zaak. De twee Bredase vrouwen zijn na verhoor heengezonden. Agenten hadden overigens grote moeite om de vrienden van het tweetal, die zich met de aanhouding bemoeiden, op afstand te houden. Beide mannen gedroegen zich erg lastig.

BREDA: Een 22-jarige man uit Breda werd rond 02.10 uur aangehouden. Agenten waren bezig een opstootje bij een horecazaak aan de Visserstraat te sussen toen de man zich ermee bemoeide en niet wilde luisteren naar het advies van agenten om verder te lopen. Uiteindelijk, is hij na diverse waarschuwingen, aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Na verhoor kon hij, met een proces-verbaal op zak, weer gaan.

BREDA: Rond 04.30 uur heeft de politie op de Prinsenkade een 27-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden die het nodig vond agenten te beledigen door ze motherfuckers te noemen. Ook maakte hij bewegingen alsof hij de agenten wilde neerschieten. Daarop werd de man aangehouden, maar op weg naar het bureau vervolgde de man zijn tirade richting de politie. Na verhoor is de Bergenaar met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Man aangehouden met fiets vol elektriciteitskabels

ZEVENBERGEN: De politie heeft vrijdagmorgen rond 06.00 uur op de Zeestraat een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man over de Stoofstraat fietsen met diverse elektriciteitskabels op zijn rijwiel. De man fietste hard weg, maar na een korte achtervolging kon hij gestopt worden. De man had ook diverse gereedschappen bij als onder andere een betonschaar. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Twee snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt

BREDA: Twee automobilisten zijn woensdag hun rijbewijs kwijt geraakt nadat ze met een te hoge snelheid over de rijksweg A16 van Breda richting Dordrecht reden. De officier van justitie bepaalt of en wanneer ze hun rijbewijs terugkrijgen.

Omstreeks 15.50 uur constateerde een motorrijder van het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Midden en West-Brabant dat een 21-jarige inwoner uit Nuenen met een snelheid van 156 km/uur reed in plaats van de toegestane 100 km/uur. Vervolgens bleek ook dat de personenauto waarin hij reed, niet verzekerd was. De 21-jarige kon zijn rijbewijs niet aan de motoragent overhandigen waarna zijn voertuig in bewaring is genomen totdat hij zijn rijbewijs komt afgeven. De 21-jarige inwoner bleek ook een beginnende bestuurder (korter dan vijf jaar in bezit van rijbewijs) te zijn. De man krijgt een proces-verbaal voor de hoge snelheid.

Omstreeks 19.45 uur reed een 31-jarige Rotterdammer ook met een snelheid van 156 km/uur op het gedeelte waar 100 km/uur is toegestaan. Deze Rotterdammer bleef ook continu onnodig links rijden. Bovendien reed hij twee keer met hoge snelheid naar de personenauto toe die voor hem reed zodat de onderlinge afstand gevaarlijk kort was, het zogeheten bumperkleven. De Rotterdammer mocht zijn rijbewijs inleveren en kon met alternatief vervoer zijn reis vervolgen. Er zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt vanwege de snelheid, onnodig links rijden en gevaarlijk rijgedrag.

Bijna dertig bekeuringen bij snelheids- en verkeerscontrole op Westerhagelaan en Velsgoed

BREDA/PRINSENBEEK: Bij een snelheidscontrole op de Westerhagelaan zijn donderdagmiddag 23 bekeuringen uitgeschreven. Tussen 13.30 en 15.00 uur werden 175 passanten gecontroleerd en daarvan reden er 23 harder dan de toegestane 50 km/uur. Een algemene verkeerscontrole op de Velsgoed in Prinsenbeek leverde nog eens zes bekeuringen op vanwege het niet dragen van de autogordel. Op de Velsgoed werden 90 voertuigen gecontroleerd. Bij de controles waren tien agenten van het team Prinsenbeemden betrokken.

Auteur: Andre van den Hul