Persberichten regio

's-Hertogenbosch, 05-01-2007

Winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag, 4 januari is in een winkel aan Achter het Stadhuis een 43 jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt verdacht winkeldiefstal. De verdachte had een door gereedschap ter waarde van 59 euro weggenomen maar werd door beveiligingspersoneel betrapt. De verdachte is bij de politie bekend als veelpleger en is in verzekering gesteld.

Dronken achter het stuur

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag, 4 januari werd gezien dat een 37 jarige Bossche automobilist op de Zuidwal in zijn woonplaats door het rode verkeerslicht reed. Toen hij werd staande gehouden bleek dat hij behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees de blaastest uit dat de man zo veel gedronken had dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Bij navraag bleek dat zijn rijbewijs al was ingevorderd vanwege eerder gepleegde verkeersmisdrijven.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt

Alcomobilist

Drunen In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 januari is op de A50 in Drunen een 39 jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden. De man was onder invloed van alcoholhoudende drank. Het rijbewijs van de man was al eerder ingenomen vanwege het herhaaldelijk rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten van diefstal bromfiets en autodiefstal aangehouden

Vught In de ochtend van 4 januari werden twee onbekende mannen aan de Wilhelminasingel in Vught door de eigenaresse van een bromfiets overlopen toen die haar bromfiets wegnamen. Beiden wisten te ontkomen en lieten de bromfiets achter.

Kort daarna zagen agenten dat er op de Seriwangstraat een auto reed met gedoofde lichten. Toen de auto stopte liep er een onbekend persoon weg in de richting van de Koperwiekstraat. Onderzoek leerde dat de achtergelaten auto van diefstal afkomstig was.

Gaande het volgende onderzoek in de buurt zagen agenten dat een persoon, die aan het signalement voldeed van een van de twee mannen die eerder geprobeerd hadden de bromfiets weg te nemen, een woning binnen ging aan de Seriwangstraat.

In die woning zijn drie mannen aangetroffen die alledrie zijn aangehouden vanwege vermoedelijke betrokkenheid bij de poging tot diefstal van de bromfiets en/of de diefstal van de auto. Het betreft een 21 jarige inwoner van Vlijmen, een 25 jarige inwoner van Nieuwkuijk en de 26 jarige bewoner van de woning. Donderdagavond is een vierde verdachte, een 19 jarige inwoner van Sint Michielsgestel aangehouden. Alle verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Verdere bijzonderheden:

De 21 jarige Vlijmenaar stond nog gesignaleerd omdat hij een geldboete van 580 euro nog niet had betaald. Hij moet de negen dagen vervangende hechtenis ondergaan

Bij de 26 jarige Vughtenaar zijn 20 XTC pillen (harddrugs) aangetroffen.

Verdachten fietsdiefstal

Uden Kort nadat de politie donderdagavond, 4 januari de melding kreeg dat er vanaf het Mondriaanplein een fiets gestolen was konden in de omgeving twee verdachten worden aangehouden. Een 29 jarige vrouw uit Sint Michielsgestel en een 16 jarige jongen werden aangetroffen met de gestolen fiets, waarvan het slot inmiddels geheel was gedemonteerd. Beiden zijn ingesloten.

Verdachte poging tot inbraak aangehouden

Oss Vrijdagmorgen betrapte een bewoner van een woning aan de Van Veldekekade een 38 jarige Ossenaar in de achtertuin. De man had het slot van de tuinpoort opengebroken en stond in de schuur te kijken. De Ossenaar is er daarna vandoor gegaan. Met meerdere politie-eenheden en ondersteuning van de politieheli, die toevallig in de buurt was werd uitgekeken naar de verdachte. Die kon kort daarop aan de hand van het opgekregen signalement worden aangehouden. De verdachte was op een fiets waarvan vastgesteld werd dat die in Berghem was gestolen. De Ossenaar is ingesloten.

Getuigenoproep

Langenboom In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 december rond de klok van twee uur liep een 46 jarige man uit Langenboom te voet naar huis. Hij liep vanuit de Dorpsstraat de Eikenlaan op volgde het fiets/voetpad aan de rechterzijde van de weg. Hij werd gepasseerd door een bromfietser en kwam daarna hij op de grond terecht. De man raakte buiten bewustzijn en is later overgebracht naar het Maasziekenhuis in Boxmeer. Of hij door de bromfiets is geraakt weet hij niet.

De politie werd op 20 december van het voorval in kennis gesteld en heeft het slachtoffer in het ziekenhuis gehoord.

Getuigen die in de bewuste nacht omstreeks 02.00 uur op of in de omgeving van de Dorpsstraat en de Eikenlaan iets hebben gezien of gehoord dat mogelijk helderheid kan verschaffen worden vriendelijk verzocht zich in verbinding te stellen met de politie in het district Land van Cuijk. Telefoon 0900-8844.

Auto-inbrekers op pad in Oploo

Oploo Auto inbrekers zijn in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 januari actief geweest in Oploo. Vrijdagmorgen zijn bij de politie een 10-tal meldingen en aangiftes binnengekomen van gepleegde auto-inbraken en pogingen daartoe.

Op de Van Steenhuijsstraat is in 5 autos ingebroken. Andere inbraken vonden plaats in de Pelmolen, de Kamrad, de Heiblok en de Deken Schmerlingstraat.

Niet alle inbraken leverden de inbrekers iets op. Ontvreemd zijn kleding , een mobiele telefoon, een TomTom navigatiesysteem, een boormachine, een beamer en een verrekijker.

De politie verzoekt getuigen die in de genoemde nacht iets verdacht hebben vastgesteld in en rondom genoemde straten, dit te melden bij de politie in het district Land van Cuijk.

Telefoon 0900-8844