Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Chris Timmermans
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( 5 januari 2007

Landgraaf: Inbraak bij bouwmarkt

Vrijdag is er rond 01:30 uur een inbraak geweest bij een bouwmarkt in Landgraaf. Rond die tijd ging het inbraakalarm af. Even later constateerde de politie dat er een ruit van de hoofdingang was vernield, waardoor de daders in het pand naar binnen zijn gegaan.

De onbekende inbrekers zijn in het pand geweest en hebben daar een tft-scherm buitgemaakt. Vervolgens zijn ze er in een lichtkleurige Opel Kadett vandoor gegaan. Deze auto werd ongeveer een half uur later brandend in de Lindestraat aangetroffen. Waarschijnlijk hebben de daders deze auto eerst gestolen, vervolgens de inbraak gepleegd en toen het voertuig in brand gestoken. Personen die meer informatie hebben omtrent de diefstal van de auto of over deze inbraak, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Limburg Zuid op 0900-8844 (lokaal tarief).

Heerlen: vier busjes pepperspray in auto aangetroffen

Bij een controleactie hebben agenten donderdag ter hoogte van een speelplaats aan het Belemnieterf in Heerlen rond 16:20 uur een viertal busjes met vermoedelijk pepperspray aangetroffen in een personenauto.

Toen de agenten de bestuurder van de auto aanspraken, zagen zij twee busjes in het bestuurdersportier liggen. De bestuurder, een 19-jarige inwoner uit Heerlen, gaf direct toe dat de twee busjes zijn eigendom waren. Verder onderzoek in de auto leverde nog twee busjes op. Zowel de bestuurder als de overige twee inzittenden (een 16-jarige jongeman en een18-jarige man beiden uit Heerlen afkomstig) ontkenden dat de busjes van hen waren. Hierop werden de drie personen aangehouden. Nadat ze naar het politiebureau in Heerlen waren overgebracht, werden ze gehoord, waarna ze in vrijheid werden gesteld.

Heerlen: Friture overvallen

Twee onbekende personen hebben donderdagavond rond 21:45 uur een friture aan de Amsterdamstraat in Heerlen overvallen. De twee droegen bivakmutsen en hadden ieder een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in hun handen. De overvallers eisten om geld, maar de eigenaresse zei dat ze de politie ging bellen en liep weg. De overvallers probeerden nog geld uit de kassa te pakken te krijgen, maar dat mislukte. Hierna sloegen beiden op de vlucht. De gealarmeerde politie die even later ter plaatse kwam, stelde meteen een buurtonderzoek in. Verder werd de technische recherche ingeschakeld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Maastricht: Inbraken in sportcomplexen

In Maastricht is afgelopen nacht ingebroken in twee sportcomplexen, waarbij de daders met trottoirtegels ruiten hadden ingegooid om toegang te krijgen tot de gebouwen.

De eerste inbraak vond plaats om 03:30 uur in de kantine van een voetbalvereniging aan de Goudenweg in Maastricht. Voor zover bekend werd uit de kantine alleen een hoeveelheid snoepwaren en enkele flesjes bier meegenomen. De tweede inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen donderdag 4 januari om 22:15 uur en vrijdag 5 januari om 03:40 uur. Ook in dit geval hadden de dieven het voorzien op het gebouw van een voetbalvereniging, deze keer aan de Maastrichterweg in Maastricht. Bij deze inbraak werd voor zover bekend niets buitgemaakt. De politie heeft beide inbraken in onderzoek.

Landgraaf; aanhouding Duitsers met twee kilo amfetaminen

Vrijdagochtend zijn in de stationshal van Landgraaf twee Duitsers aangehouden die in het bezit waren van twee kilo amfetaminen.

Twee motorrijders van de politie controleerden de mannen die in de stationshal stonden. Een van hen gaf desgevraagd aan een joint bij zich te hebben. Hij werd hierop aangehouden. Bij de mannen stond ook een grote jutezak. Toen deze werd gecontroleerd bleken hier twee blokken amfetaminen in te zitten. De blokken wogen beiden één kilo. De mannen, beiden 18 jaar en afkomstig uit het Duitse Nideraube en Bergheim, worden maandag voorgeleid bij justitie. De politie controleerde de mannen omdat de omgeving van het station bekend staat als plek waar veel gehandeld wordt in verdovende middelen.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --