Beauty and the Beast doneert 49.000 Euro aan Ronald McDonald

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Scheveningen, 5 januari 2007

BEAUTY AND THE BEAST DONEERT 49.000 EURO AAN RONALD MCDONALD KINDERFONDS Geld bestemd voor speelkamer in Ronald McDonald Huis Barendrecht

Cast en crew van de musical Beauty and the Beast hebben zich een maand lang ingezet voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Van ieder verkocht Familieticket doneerde Joop van den Ende Theaterproducties, tot 23 oktober, Euro 2,- aan het goede doel. De cast van de Musical van het Jaar 2006 gaf extra blijk van haar betrokkenheid bij het Kinderfonds, door een week lang te collecteren onder bezoekers na afloop van de voorstelling. Bovendien las hoofdrolspeelster Chantal Janzen in de kinderboekenweek voor uit Beauty and the Beast aan kinderen in de Ronald McDonald Huiskamer in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Beauty and the Beast is nog tot 13 januari 2007 te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen.

Het Kinderfonds, dat als doel heeft een helpende hand te bieden aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind, is zeer verguld met deze bijzondere actie van Joop van den Ende Theaterproducties en de cast en crew van de musical Beauty and the Beast. De opbrengst wordt geheel besteed aan het Ronald McDonald Huis Barendrecht. In dit Huis kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen met een psychiatrische en/of gedragsstoornis die in de kinder- en jeugdpsychiatrische instelling RMPI worden behandeld. Een belangrijke functie van het Huis is dat ouders de gelegenheid krijgen om onderling ervaringen uit te wisselen. Naar verwachting opent het Barendrechtse Huis haar deuren in de zomer van 2007. Met de opbrengst van de actie van Beauty and the Beast zal de speelkamer in het Huis gerealiseerd worden. De speelkamer wordt een plek waar kinderen weer even helemaal kind kunnen zijn. Een eigen plekje om met elkaar te spelen en te lachen.

De fantastische opbrengst van de actie wordt donderdag 11 januari via een symbolische cheque overhandigd aan Kinderfondsambassadeur Robert ten Brink in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

Beauty and the Beast vertelt het verhaal van een avontuurlijke zoektocht naar echte liefde. De voorstelling kenmerkt zich door een extravagant toneelbeeld, technische hoogstandjes, special effects en memorabele songs. De Musical van het Jaar 2006 is nog tot 13 januari 2007 te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen. Kijk voor meer informatie over Beauty and the Beast op www.musicals.nl of voor het Ronald McDonald Kinderfonds op www.kinderfonds.nl.


Noot voor de redactie/