Politie Drenthe

Vrijdagmniddag

Hoogeveen, 05-01-2007

Hardrijders aangehouden
EERSTE EXLOERMOND - De politie bekeurde vrijdagmorgen op het 1e Exloermond een 40-jarige automobilist uit Emmen voor het overtreden van de maximumsnelheid. De man reed 142 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. Na correctie was dit 58 km/uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (BPS 07-101840)

HOOGEVEEN - De politie bekeurde vrijdagmorgen tijdens een controle met de lasergun aan de Eikenlaan vier automobilisten. Op deze weg geldt een max. snelheid van 50 km/u. Alle overtreders reden sneller dan 75 km/u.. (BPS 07-101820)

Winkeldieven aangehouden
ASSEN - De politie hield vrijdagmiddag op het Mercuriusplein in Assen drie inwoners van die plaats aan op verdenking van winkeldiefstal. De twee vrouwen van 20 en 37-jr. en de 36 jr. man worden verdacht van het stelen van kleding. Ze zijn voor ader onderzoek ingesloten. (BPS 07-101835)

Man aangehouden na botsing met geparkeerde auto KLAZIENAVEEN In de Zuiderkeerkring in Klazienaveen hield de politie vrijdagmiddag een 59 jr. man uit Nieuwerkerk aan de IJssel aan. De man was kort daarvoor in deze straat met zijn auto tegen een geparkeerde auto gebotst en daarna bij een kennis naar binnen gelopen. Omdat hij bij zijn aanhouding naar drank rook hield de politie hem aan. De ademanalyse gaf een alcoholgehalte aan van ongeveer 1,2 promille. Omdat de man verklaarde pas na het ongeval gedronken te hebben wordt er een berekening gemaakt wat het alcoholgehalte van de man was ten tijde van de aanrijding. (07-101867)

Bekeurd voor loslopend paard
WACHTUM De politie bekeurde vrijdagmorgen een 59 jr. inwoner van Wachtum omdat één van zijn paarden tijdens het verweiden was ontsnapt. Het dier liep de A-37 op en veroorzaakte daar een file van zeker 100 stilstaande autos. Het paard werd door de eigenaar zelf weer gevangen en in een weiland gezet. De man werd bekeurd omdat hij al meerdere keren door de politie is gewaarschuwd i.v.m. loslopende dieren.

Bootje gestolen
EMMEN Tussen 30 december en 1 januari is in de Grote Stern in Emmen een polyester sloepje gestolen. Het bootje lag op de kop op een steiger in de tuin van de eigenaar aan de Kleine Rietplas. Onbekenden hebben het bootje van de steiger gehaald en meegenomen. Een zoektocht rondom de plas leverde niets op. De eigenbaar deed aangifte. Omdat er volgens de man wel vaker bootjes worden gestolen rondom de Rietplas adviseert de politie booteigenaars hun boot met een ketting o.i.d. vast te leggen.

Illegale plakker bekeurd
COEVORDEN De politie bekeurde vrijdag een 23 jr. inwoner van Emmen voor het illegaal ophangen van posters. De man werd op heterdaad betrapt bij een pand aan het Kasteel. De politie nam 390 posters in beslag.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.