Politie Groningen

Vrijdagmiddag 5 januari 2007

Provincie Groningen, 05-01-2007

Oldehove: automobilist tegen muurtje

Een 24-jarige automobilist uit Leens is vrijdagochtend op de Electraweg in Oldehove gewond geraakt. De man was in een flauwe bocht in de rechterberm terecht gekomen en vervolgens tegen een muurtje bij de dijkdoorgang gebotst. Hierdoor ontstond een lichte beknelling. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto moest afgesleept worden. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Ten Boer: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft vrijdagochtend op de N360 bij Ten Boer het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige automobilist uit Ten Boer. De man is geklokt op een snelheid van 150 km/uur, terwijl 100 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Bij staande houding moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Winsum: politie zoekt getuigen brandstichting

De politie is op zoek naar getuigen van brandstichting aan de Hamrik in Winsum. De brand is gesticht op oudejaarsavond door een winkelwagentje gevuld met papier in brand te steken. Door de brand is schade aan de sporthal en de naastgelegen school ontstaan. De politie zou met name in contact willen komen met twee personen die met een kruiwagen langs de plek van de brandstichting zijn gelopen. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte(n) kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Bedum: snelheidscontrole

De politie heeft vrijdag aan het Boterdiep O.Z. in Bedum een snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 360, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.