Dienstenbond CNV

Nieuwe Achmea CAO aan u de keuze!
05-01-2007

Het convenant tussen Achmea, de medezeggenschap en CNV Dienstenbond en haar collega-vakorganisaties is getekend. Daarin zijn afspraken gemaakt over de taakverdeling tussen medezeggenschap en vakorganisaties, maar zijn ook de uitgangspunten voor de nieuwe CAO neergelegd. Belangrijk is dat de nieuwe CAO vernieuwend is, maar natuurlijk moet er ook geharmoniseerd worden.

Nu is het tijd voor de onderhandelingen over de nieuwe Achmea CAO.

CNV Dienstenbond wil voor u en uw collegas een nieuwe CAO afsluiten. Omdat het voor ons van belang is te vragen wat onze leden willen, vragen wij aan u wat u in de nieuwe CAO wilt hebben.

CNV Dienstenbond vindt het van belang om voor 2007 en verder aandacht te schenken aan loon, werkzekerheid, zorg en arbeid, plezier in werk en internationale collegialiteit. Wij gaan ervan uit dat u in ieder geval de loonsverhoging en internationale collegialiteit in uw nieuwe CAO wilt hebben. Voor de overige 3 onderwerpen zijn er veel mogelijkheden om in de nieuwe CAO op te nemen. Wij vragen aan u om daarin een keuze te maken. Uw keuze bepaalt onze inzet. CNV Dienstenbond denkt aan de volgende voorstellen:
* Loon, een loonsverhoging van 3% bij een looptijd voor een jaar
* Werkzekerheid.

In de financiële dienstverlening is je huidige baan niet meer zeker. Maar CNV Dienstenbond wil wel dat u en uw collegas werkzekerheid hebben. De volgende arbeidsvoorwaarden zouden daarbij kunnen helpen:
* persoonlijk opleidingsbudget, dat je over het jaar heen kunt tillen (1)

* inzetbaarheid verplicht bespreken bij periodieke voortgangsgesprekken(2)

* periodiek loopbaanadviesgesprek met extern bureau(3)
* erkennen van vaardigheden zonder dat er diplomas zijn (4)
* werkgelegenheidsproject voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten (5)
* werkgelegenheidsproject voor allochtonen (6)
* stageplekken(7)

Zorg en Arbeid.
CNV Dienstenbond vindt dat u recht heeft op een goede balans tussen werk en privé De volgende arbeidsvoorwaarden kunnen dat bewerkstelligen

* goede afspraken over werktijden (8)

* arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem(9)

* aanpassing van de kinderopvangregeling, omdat de bijdrage van de werkgever wettelijk verplicht wordt (10)

* tijdens het opnemen van levensloop het laten doorlopen van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenopbouw en leaseauto (11)

* het opnemen van levensloopverlof stopt bij ziekte (12)
* werkgeversbijdrage van 1000 euro voor de levensloopregeling (13)

Plezier in werk
U en uw collegas hebben in Achmea magazine aangegeven dat voor u belangrijk is contact met collegas, salaris, veel eigen verantwoordelijkheid, ontwikkelingsmogelijkheden, secundaire arbeidsvoorwaarden en contact met leidinggevende. Dat blijkt ook uit onze eigen enquête. Ook rekening houden met uw levensfase is van belang. Als dat gebeurt vergroot dat immers u plezier in werk. Bent u een starter, iemand die in het spitsuur van het leven staat, iemand die in de stabiele fase zit, een deskundige senior of bijna gepensioneerd, dan heeft u verschillende behoeften aan arbeidsvoorwaarden zoals:

* arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem (9)

* telewerken (14)

* leidinggevenden worden ook door hun medewerkers beoordeeld (15)
* mogelijkheid tot loopbaanombuiging (16)
* deeltijdpensioen (17)

* roulatie van werk (18)

* werken in zelfsturende teams, met het team ben jezelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van je werk(19)

Internationale collegialiteit.
Wij willen een bijdrage voor het vakbondswerk voor onze collegas in de Derde Wereld. Wij vragen aan u 3 prioriteiten aan te geven. Wat is voor u nu belangrijk om te regelen in de nieuwe CAO. Wij hebben de voorstellen genummerd, zodat u alleen de nummers hoeft aan te geven. Natuurlijk is er ook ruimte om zaken aan te geven, die voor u belangrijk zijn, maar die hierboven niet genoemd zijn. In deze voorstellen gaat het nadrukkelijk om nieuwe voorstellen. Doel daarbij is om een vernieuwende CAO te maken.

Vanzelfsprekend zullen er ook arbeidsvoorwaarden geharmoniseerd moeten worden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld pensioenen, beloningsregelingen, arbeidsduur, om er maar een paar te noemen. Hierop komen wij later terug. Vanzelfsprekend vragen wij dan ook aan u wat u ervan vindt.

Per e-mail kunt u tot 19 januari 2007 reageren.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? Wij nemen de mening van onze leden serieus. Reden genoeg om lid te worden. Nu kan je meedenken. Wij rekenen op u!