Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (5/1)

OOSTERHOUT NB, 5 januari 2007

Man aangehouden na bedreiging en mishandeling buschauffeur

WERKENDAM: De politie heeft gisteravond omstreeks 17.55 uur in zijn woning een 42-jarige Werkendammer aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen en mishandelen van een buschauffeur. Ook had hij vernielingen aan de bus aangericht.

De buurtbuschauffeur was zijn rit gistermiddag gestart op het station Gorinchem. Bij de halte Beatrixziekenhuis stapte een echtpaar in zonder dat zij hun strippenkaart stempelden. Pas na aandrang van de chauffeur kwam de man, de latere verdachte, naar voren en liet zijn kaart afstempelen. In de bus had het stel voortdurend ruzie met elkaar. Bij de Sportlaan wensten ze uit te stappen. De chauffeur stopte en vroeg na enkele minuten gewacht te hebben, aan de man en de vrouw die nog bezig waren met allerlei boodschappen in een tas te doen om wat vaart te maken omdat hij nog verder moest. Hierop kwam de 42-jarige Werkendammer kwaad naar voren en nam direct een bokshouding aan en bedreigde de chauffeur in de trant van: Dat maak ik zelf wel uit ik sla je in elkaar klootzak. De chauffeur probeerde de man te kalmeren en bood zelfs aan om te helpen met het inladen van de boodschappen die verspreid over de grond lagen. Nadat de chauffeur de achterdeur had geopend begon de verdachte weer te tieren en de chauffeur te bedreigen. Hij gaf daarbij hij een stomp tegen de borst van de aangever. Buiten trok de agressieve passagier nog een ruitenwisser aan de achterkant van de bus kapot en trapte nog een paar keer tegen het achterportier. De chauffeur belde ondertussen de politie en wachtte deze op de Raadhuislaan op. De politie heeft de identiteit van de verdachte via een getuige achterhaald waarna hij is aangehouden. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te zijn. Hij is vandaag uitgebreid verhoord en met een dagvaarding heengezonden.

Vuurwerk vandaaltjes achterhaald

GENDEREN: Vandaag zijn twee jongens uit Genderen met hun ouders aan het politiebureau ontboden omdat zij donderdagmiddag met vuurwerk een prullenbak bij een speelveldje aan de Hoefstraat hadden vernield. De politie heeft de jeugdige vandalen achterhaald dankzij een oplettende getuige. De jongens krijgen vermoedelijk een alternatieve straf via Bureau Halt aangeboden.

Dieven stelen 140 paar schoenen

WAALWIJK: Gistermiddag zijn omstreeks 14.40 uur uit een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Keurweg tien dozen met daarin 140 paar schoenen van het merk Yellow Cap gestolen. De chauffeur had zijn auto geparkeerd aan de zijkant van een pand. Hij laadde een aantal pallets met daarop dozen met schoenen. In een onbewaakt ogenblik, terwijl de chauffeur de papieren op een kantoor in orde maakte, heeft men de achterdeur van de vrachtwagen geopend en daaruit tien dozen uit de laadruimte gestolen. De daders zijn volgens een getuige, vermoedelijk vertrokken met een wit busje. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerstboombrandstichters aangehouden

WOUDRICHEM: De politie heeft met hulp van een getuige de identiteit achterhaald van vijf knapen die donderdagmiddag betrokken zijn geweest bij het in brand steken van kerstbomen bij een jeugdhonk bij het voetbalveld aan de Burg van Rijswijkstraat. Het gaat om jongens in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar uit Woudrichem. De brand werd snel geblust door een gemeentewerker. De agenten zagen dat er bij het jeugdhonk een aantak kerstbomen waren afgebrand. Ook lagen er stukken hout in en rondom het jeugdhonk. Via een getuige kwam de politie op het spoor van de vandalen. Zij zijn gisteravond en vandaag door de politie gehoord. Zij krijgen vermoedelijk een alternatieve straf via Bureau Halt aangeboden.

Dronken vrouw aangehouden na verstoren openbare orde.

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdagavond omstreeks 23.40 uur op de Klappeijstraat een naar later bleek 52-jarige Oosterhoutse aangehouden ter zake openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde.

De agenten waren ter plaatse gegaan na een melding dat een dronken vrouw uit een kroeg gezet was en nu op straat met haar pumps om zich heen zou slaan. De agenten spraken de vrouw op aanwijzing van getuigen aan. Zij reageerde daar echter niet op. Ze liep schreeuwend achteruit en sloeg met haar handen om zich heen. Ze is daarop aangehouden ter zake openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde. Onderweg in de politiebus gedroeg zij zich erg recalcitrant, waarna ze handboeien omkreeg. Ze is vandaag verhoord. Ze kon zich niets van haar gedrag herinneren. Wel wist ze te vertellen dat ze tevoren enkele glazen wijn had gedronken en een rustgevende pil had ingenomen. Ze is weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Kop-staart aanrijding, paarden losgebroken uit wei

DONGEN: Vanmorgen heeft omstreeks 05.00 uur op de Vierbundersweg een materieel verkeersongeval plaats gevonden. Een 22-jarige vrouw uit Rijen botste met haar auto tegen de auto van een 19-jarige Dongenaar die afremde vanwege twee loslopende paarden.

De Dongenaar remde af voor twee loslopende paarden. Hij werd daarvoor met knipperende lichten gewaarschuwd door een tegemoet komende vrachtauto. De twee automobilisten kwamen uit de richting Tilburg en reden in de richting van Dongen. De 22-jarige vrouw kon echter niet op tijd afremmen en botste tegen haar voorganger. Haar auto raakte zo beschadigd dat een takelbedrijf ter plaatse moest komen om de auto weg te slepen. De twee paarden maken het goed en werden door de eigenaar weer in de wei gezet.

Muntenverzameling gestolen bij bedrijfsinbraak

WAALWIJK: Bij een bedrijf aan de Eerste Zeine is vanmorgen omstreeks 08.00 uur een inbraak ontdekt. De dief heeft aan de rechterzijde van het pand een raam open gebroken en is daarna naar binnen geklommen. Men heeft uit een kluis een verzameling munten uit diverse landen gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en een technisch onderzoek ingesteld. Bij een ander bedrijfspand in dezelfde straat is vanmorgen een poging tot inbraak ontdekt. Daar waren aan de achterzijde twee rolluiken en het bedieningspaneel vernield. De inbrekers waren echter niet in het bedrijf geweest.

DONGEN: Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Procureurweg is een geldbedrag en Nokia GSM telefoon gestolen. De inbraak werd vanmorgen ontdekt. De dief heeft aan de linkerzijde van het pand een raam geforceerd en is hierdoor binnen gekomen. Een kassalade is leeggehaald en meerdere kasten zijn doorzocht. Er is ook een mobiele telefoon gestolen.

Auteur: Willem van Hooijdonk