Project Gemeente Westland

ambassadeur vrijwillige inzet
Burgemeester Van der Tak ambassadeur vrijwillige inzet Publicatiedatum: 05-01-2007

Burgemeester van der Tak van de gemeente Westland is door mevrouw Ross-van Dorp, staatssecretaris van Volksgezond, Welzijn en Sport, gevraagd om in 2007 ambassadeur vrijwillige Inzet te zijn. Ambassadeurs vrijwillige inzet gaan zich inzetten voor meer bekendheid en aandacht voor het vrijwilligerswerk, zodat meer mensen vrijwillig de handen uit de mouwen steken.

Burgemeester Van der Tak verleent hieraan graag zijn medewerking. In de eerste plaats vanwege het belang van vrijwilligers in de samenleving. Met de komst van de Wet maatschappelijke ondersteuning zal de vraag om hulp uit de naaste omgeving, dus ook de hulp van vrijwilligers, alleen maar toenemen.
Daarnaast past dit ambassadeursschap uitstekend bij de gemeente Westland waar talloze aansprekende voorbeelden van vrijwilligerswerk te vinden zijn. Vrijwilligers zijn in Westland een vanzelfsprekendheid.

Van der Tak: De gemeente Westland kent een groot aantal vrijwilligers. Ondernemers zijn hier niet alleen maar ondernemers, maar ook voorzitter van de voetbalclub of koerier bij Tafeltje Dekje. De bakker reist in zijn vrije tijd af naar Albanië om daar hulp te verlenen. Jongeren gaan na schooltijd op stap met gehandicapten. Geldinzamelingsacties worden spontaan op touw gezet bij (inter)nationale rampen. Al deze voorbeelden wil ik graag inzetten om meer bekendheid te geven aan het vrijwilligerswerk.