Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Glazenwasser gewond na val van ladder

Publicatiedatum: 5-1-2007 13:42:20

Arnhem - Een 61-jarige glazenwasser uit Zutphen is donderdagmiddag in Arnhem gewond geraakt na een val van zijn ladder. De man was rond half twee aan het werk bij een woning aan het Muntendampad in de wijk Vredenburg. Volgens het slachtoffer raakte zijn ladder uit balans waarna hij enkele meters naar beneden viel. Door de politie was geconstateerd dat de ladder op een plaats gebroken was. De gewonde Zutphenaar is met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de man geen werkzaamheden verrichtte in loondienst werd de Arbeidsinspectie niet ingeschakeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dierenaar onder invloed aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 5-1-2007 13:41:37

Dieren - Een 42-jarige automobilist uit Dieren is donderdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. Omstreeks half negen werd bij de politie gemeld dat er op de Meidoornlaan een aanrijding had plaatsgevonden en dat een van de partijen was doorgereden. Agenten wisten aan de hand van getuigeninformatie de Dierenaar te traceren. De man bleek thuis te zijn. Bij aanspreken roken de agenten alcohol waarop de man werd aangehouden. In het politiebureau werd een alcoholpromillage gemeten van 1,15. Dat is ruim twee keer zoveel als is toegestaan. De aanrijding was vermoedelijk ontstaan doordat de Dierenaar op de Meidoornlaan onvoldoende rechts had gehouden. Daardoor botste hij op een tegenligger, een 26-jarige man uit Breda. Bij de aanrijding was alleen blikschade ontstaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie neemt rijbewijs af van Duivense hardrijder
Publicatiedatum: 5-1-2007 13:40:14

Arnhem - Op de Nelson Mandelabrug in Arnhem heeft de politie donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit Duiven. De man werd betrapt toen hij met een snelheid van 140 km/u reed, twee keer zo hard als daar is toegestaan. Surveillerende agenten was het rijgedrag van de Duivenaar al opgevallen in de Arnhemse binnenstad, toen hij met hoge snelheid vanaf de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat de Velperbuitensingel op reed. De agenten besloten de Duivenaar te volgen en klokten hem op de Nelson Mandelabrug. Bij snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u en meer kan de politie het rijbewijs invorderen. Justitie beslist in dat geval over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Veelpleger opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 5-1-2007 13:39:36

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdagavond op de Kleine Oord een zogenoemde veelpleger aangehouden wegens winkeldiefstal. De man, een 20-jarige inwoner van het Drentse Geeuwenbrug, was door beveiligers van een supermarkt in de kraag gevat nadat hij vier blikjes drinken zou hebben gestolen. De man werd vervolgens aan de politie overgedragen. Aangezien de man in korte tijd al vaker voor hetzelfde feit was opgepakt werd hij in verzekering gesteld. Justitie beslist verder wat er met de Drent gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---