Cisco

Cisco bevestigt overname IronPort

Self-Defending Network breidt uit naar Messaging en Internet-beveiligingsdiensten

Amsterdam, 5 januari 2007 - Cisco is definitief overeengekomen IronPort Systems, Inc. over te nemen. IronPort is aanbieder van toepassingen voor messaging, gericht op bescherming tegen spam en spyware.

Het beveiligen van e-mail, messaging en andere vormen van content is één van de grootste zorgen voor grote bedrijven en andere organisaties. Aangezien e-mail- en messaging-diensten belangrijke applicaties zijn die over het internet gebruikt worden, is de acquisitie van IronPort een logische stap in de uitbreiding van Cisco s security portfolio. De beveiligingsoplossingen van IronPort voor messaging vormen een goede aanvulling op de Cisco-oplossingen voor het verminderen van bedreigingen, het mogelijk maken van confidentiële communicatie, policy controle en beheeroplossingen.

"Wij weten dat er een grote markt is voor uitgebreidere beveiliging van e-mail- en messaging, te integreren in het bestaande Cisco Self-Defending Network," licht Richard Palmer toe, senior vice-president van Cisco's Security Technology groep.

Cisco betaalt ongeveer 830 miljoen dollar in cash en aandelen. De acquisitie wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van Cisco s fiscale jaar 2007. Deze transactie heeft geen consequenties voor Cisco s inkomsten non-GAAP in het fiscale jaar 2007.

Zodra de transactie definitief is, zal het IronPort team en het IronPort product portfolio als een zelfstandige business unit gaan opereren binnen Cisco s Security Technology groep. Tot die tijd hanteren beide bedrijven de door hun ontwikkelde go-to-market strategie.

Voor het volledige, Engelstalige bericht zie: http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/corp_010407.html


---

Over Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.

Meer informatie over Cisco is beschikbaar via http://www.cisco.com/. Nieuws, achtergronden en foto s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc