Gemeente Bernheze


Kerstboomverbranding

Ook dit jaar worden in alle kernen van Bernheze kerstbomen verbrand. Dit spaart ons jaarlijks de onkosten voor de verwerking van het afval, het voorkomt illegaal dumpen en is bovendien erg gezellig. Hieronder leest u wat er in de verschillende kernen te doen is. De gemeente wenst u veel plezier!

Heesch
In Heesch worden de kerstbomen verbrand op zaterdag 6 januari 2007, om 19.00 uur aan de Schoonstraat, grond Verstegen, nabij Binnenweg. U kunt uw kerstboom inleveren tussen 13.00 en 16.30 uur op het Narcislaanveld of op de hoek van de Verdilaan-Leharstraat. Kinderen ontvangen tegen inlevering van een kerstboom een lotnummer, waarmee ze VVV-waardebonnen kunnen winnen. Ook is er voor de jeugd gratis chocolademelk en peperkoek. Scouting Heesch verzorgt de kerstboomverbranding in Heesch.

Heeswijk-Dinther en Loosbroek
In Heeswijk-Dinther worden de kerstbomen ook verbrand op zaterdag 6 januari 2007, om 19.00 uur op terrein Retsel in Heeswijk-Dinther. De kerstbomen kunnen worden ingeleverd op zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur op terrein Retsel of op het veldje aan de Schaapsdijk in Loosbroek. Kinderen ontvangen tegen inlevering van een kerstboom een lotnummer, waarmee leuke prijsjes kunnen worden gewonnen. Ook is er voor de jeugd chocolademelk en peperkoek. Jong Nederland Dinther verzorgt de kerstboomverbranding in Heeswijk-Dinther en Loosbroek.

Nistelrode
In Nistelrode worden op zaterdag 13 januari 2007 kerstbomen verbrand. Dit gebeurt om 18.30 uur op het terrein aan de Hoogbroeksesteeg. U kunt uw kerstboom inleveren op die dag tussen 13.30 en 16.30 uur op het terrein aan de Hoogbroeksesteeg. Tegen inlevering van de kerstboom worden lotjes verstrekt, waarmee de kinderen prijsjes kunnen winnen. Vanaf 18.00 uur vertrekt een sfeervolle stoet van kinderen met lampionnen vanaf het Raadhuisplein naar de verbrandingsplaats aan de Hoogbroeksesteeg opgeluisterd door de fanfare. Voor lampionnen wordt gezorgd. Tijdens de verbranding wordt chocolademelk geschonken. De kerstboomverbranding in Nistelrode wordt verzorgd door de Stichting Jeugdbelangen.

Vorstenbosch
In Vorstenbosch vindt de kerstboomverbranding op vrijdag 5 januari plaats, om 18.30 uur op het terrein aan de Hondstraat. De kerstbomen kunnen die dag worden ingeleverd tussen 14.30 en 16.00 uur aan de Hondstraat. Tegen inlevering van de kerstboom ontvangen kinderen ook hier een lotje. Vanaf 18.30 uur trekt een stoet van kinderen met lampionnen van gemeenschapshuis De Stuik naar de Hondstraat, muzikaal omlijst door fanfare De Notenkrakers. De kinderen dienen zelf lampions en zaklampen mee te brengen. Na afloop van de verbranding vindt in De Stuik onder het genot van warme chocolademelk een loterij plaats. De kerstboomverbranding is in handen van de Stichting Jeugdbelangen Vorstenbosch.