Option N.V.


(Dit is een vrije vertaling van de engelse tekst)

OPTION GEEFT PRELIMINAIR RESULTAAT AAN VOOR 2006

Leuven, België ­ 5 januari 2007 ­ Option N.V. (Euronext: OPTI; OTC: OPNVY), de vernieuwer op het vlak van draadloze communicatie, heeft vandaag bekend gemaakt dat haar voorlopige, preliminaire resultaten voor 2006 278 miljoen euro zullen bedragen, een stijging met 40% vergeleken met 198,6 miljoen euro in 2005.

In de laatste maanden van het jaar slaagde het management erin om substantiële besparingen door te voeren in de materiaalkosten, IPR en royalties. Dit resulteerde voor het hele jaar in een hogere EBIT dan verwacht van meer dan 15%. Verwacht wordt dat deze substantiële besparingen het niveau van de provisies aangelegd voor vroegere royalties zullen verminderen en verdere positieve effecten zullen ressorteren in 2007.

Deze verbeterde marges compenseren grotendeels de impact van een substantiële volumeverschuiving naar het 1ste kwartaal van 2007 van data kaarten die op het einde van dit jaar moesten geleverd worden. Een belangrijke toeleverancier van Option liep vertraging op in het commercialiseren van een nieuwe technologie, waardoor commitments en bevestigde orders voor 2006 geaffecteerd werden. Door het probleem onmiddellijk softwarematig op te lossen zullen de producten geleverd zullen worden van zodra de acceptatie- en validatie testen op de netwerken van 2 van de belangrijkste Europese operatoren hebben plaatsgevonden begin 2007.

Opportuniteiten voor 2007.

Snelle technologische veranderingen brachten mobiele operatoren ertoe hun HSDPA netwerken aan te passen van 1.8 Mbps in de 1ste helft van 2006 naar 3.6Mbps in de 2de helft van 2006. In 2007 zouden we een stabieler technologie patroon moeten zien met de implementatie van HSUPA technologieën, complementair op HSDPA. Option is op deze technologische verschuiving ideaal voorbereid omdat het reeds commerciële HSUPA producten getest heeft, en met succes.

De marktverwachtingen voor 2007 blijven dus positief met een vraag naar draadloze breedband oplossingen zowel vanuit de zakelijke markt, versterkt met een belangrijke vraag vanuit de consumer wereld, die nog niet werd aangeboord. De vraag naar 3.6 Mbps HSDPA USB draadloze modems ging echt van start in het 4de kwartaal van 2006 en Option's ICON productlijn is goed gepositioneerd om op deze marktopportuniteit in te spelen in 2007.

Ter ondersteuning van Option's continue groei in 2007, blijft het management gefocust op het vrijwaren van haar marktleiderschap op vlak van productontwikkeling en engineering, operations en supply chain management, finance en sales management. De groep bouwt haar managementteam verder uit om zo sterker te staan in deze snel evoluerende markt.

Outlook voor 2007.

Option heeft haar netto resultaten voor het afgelopen jaar kunnen managen zoals aangegeven in onze vorige guidance en dit ondanks een lagere omzet.

Option's business fundamenten en de marktvooruitzichten voor draadloze breedband toepassingen blijven voor 2007 onveranderd sterk. Het bedrijf vat het nieuwe jaar aan met een nooit eerder gezien orderboek voor data kaarten en modules.

Nadat Option vorig jaar een omzetgroei heeft laten optekenen van 40%, verwacht het bedrijf een sterke 1ste jaarhelft en heeft het vertrouwen in de vooropgestelde verwachtingen voor 2007 van 355 ­ 375 miljoen euro.

Definitieve cijfers voor het 4de kwartaal, en het boekjaar 2006, worden gepubliceerd op donderdag 1 maart 2007.

Over Option:
Option (www.option.com) is dé vernieuwer op het gebied van draadloze communicatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen van GSM, GPRS, WLAN, 3G UMTS en HSPA technologische producten voor draadloze verbindingsoplossingen. Option heeft een stevige reputatie weten op te bouwen door verbluffende nieuwe producten te creëren waardoor de prestaties en mogelijkheden van draadloze communicatie groeien. De maatschappelijke zetel van Option is gevestigd in Leuven, België. Het bedrijf heeft een O&O centrum in Leuven, een Software and Applications ontwikkelingscentrum in Adelsried (Duitsland), een wireless router ontwikkelingscentrum in Stockholm, een productie, engineering en logistieke afdeling met ISO 9002 certificaat, in Cork (Ierland) en verkoopsondersteunende kantoren in de VS, Japan en Taiwan.