Ingezonden persbericht



---



Persbericht

USG Innotiv door fusie in één keer
marktleider in techniek

ALMERE, 5 januari 2007 ­ Innotiv, United Technical Solutions (UTS) en Beaver IT Services, drie dochterbedrijven van USG People N.V., gaan fuseren tot USG Innotiv. Dit nieuwe bedrijf is met ruim 2300 medewerkers het grootste technisch gespecialiseerde projectbureau van Nederland.

"USG Innotiv combineert de kracht van een groot volume met de breedte van maar liefst 12 verschillende specialismen waarin iedere denkbare vorm van techniek is vertegenwoordigd", zegt Han Huisman, Algemeen Directeur van USG Innotiv. "Als marktleider zijn we de autoriteit in de technische wereld op het gebied van kennis en capaciteit."

USG Innotiv ontstaat uit het samengaan van Innotiv, UTS en Beaver IT Services. Deze bedrijven werden bij elkaar gebracht nadat in 2005 het toenmalige United Services Group het Belgische Solvus overnam. Innotiv en Beaver IT Services maakten deel uit van Solvus; UTS van United Services Group.

Huisman geeft twee strategische redenen voor de fusie. Allereerst wordt USG Innotiv de grootste multispecialist die technische capaciteitsoplossingen biedt, wat het bedrijf aantrekkelijker maakt voor opdrachtgevers. Daarnaast neemt USG Innotiv door deze fusie een unieke marktpositie in. USG Innotiv is namelijk gepositioneerd tussen de traditionele detacheringbureaus, die medewerkers leveren, en de ingenieursbureaus die gespecialiseerde kennis in huis hebben. "Wij bieden het beste van deze twee werelden: kennis én capaciteit. Met onze 12 specialismen en het aantal medewerkers zijn we één van de grootste werkgevers in de techniek in Nederland." Bij de fusie gaan geen banen verloren; USG Innotiv verwacht dit jaar verder te groeien.

USG Innotiv heeft het hoofdkantoor in Almere; in elke provincie heeft het bedrijf één of meerdere kantoren. USG Innotiv opereert in de markt met drie verschillende

labels: USG Innotiv Technisch Projectbureau, USG Innotiv IT Solutions en USG Innotiv Training & Consultancy.

USG Innotiv Technisch Projectbureau heeft de volgende divisies: Civiele Aanbestedingen, Ruimte & Milieu, Technisch Meten, Geodesie, Machinery Support, Power Utilities, Product Development, Process, Civiele Techniek, Bouw en Industrie. Deze divisies werken voor uiteenlopende opdrachtgevers aan aansprekende projecten, van grote civiele kunstwerken tot de kleinste mechatronica. Het Technisch Projectbureau werkt voor grote klanten als Philips, Fugro, Nuon, maar ook voor bijvoorbeeld het Havenbedrijf Rotterdam, de Provincie Gelderland en de gemeente Den Haag.

USG Innotiv IT Solutions is het label waarin alle IT expertise en ­diensten zijn geconcentreerd. Het bedrijf is ontstaan door de samenvoeging van United Technical Solutions ICT en Beaver IT Services, bedrijven die al vele jaren werkzaam zijn in deze sector. Mede dankzij de samenwerking met het Technisch Projectbureau is deze divisie in staat om oplossingen te bieden voor alle IT- gerelateerde vraagstukken.

USG Innotiv Training & Consultancy beschikt over een volledig uitgerust Training Center dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen en organiseren van maatwerk- en standaardtrainingen voor CAD-specialisten. USG Innotiv verzorgt trainingen voor werknemers van grote bedrijven, provincies, gemeenten en semi- overheidsinstellingen. Daarnaast ondersteunt dit bedrijfsonderdeel HR-afdelingen met de werving en selectie van technische en managementfuncties, assisteert het organisaties bij strategische processen, fusies en cultuurveranderingen.

Over USG Innotiv:
USG Innotiv is het grootste technische projectbureau van Nederland. USG Innotiv combineert de kracht van volume met de breedte van twaalf verschillende technische specialismen. Iedere denkbare vorm van techniek is vertegenwoordigd. Van ICT tot grote civiele kunstwerken. Van ruimte en milieuvraagstukken tot mechatronica op micronniveau. Op veel technische vlakken is USG Innotiv de absolute autoriteit. Een diepgaande specialisatie en omvang stelt USG Innotiv in staat vrijwel alle opdrachten aan te nemen en een succesvol resultaat te garanderen. USG Innotiv is het knooppunt in de techniek waar kennis, capaciteit en netwerken samenkomen. Voor technische specialisten betekent dit een plek waar zij zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. Voor opdrachtgevers is USG Innotiv een bedrijf dat altijd een oplossing biedt voor technologische vraagstukken.

www.usginnotiv.nl

Einde persbericht



Ingezonden persbericht